El britànic Jack Scott es corona com a guanyador de la Spine Race 2024 i estableix un nou rècord al traçat, deixant el llistó en 72 hores, 55 minuts i 5 segons, rebaixant en més de 10 hores el temps de Jasmin Paris de 2019. Scoot treu l’espineta de l’any passat, on va arribar a la meta junt amb el guanyador, Damian Hall però una penalització de 48 minuts per agafar una drecera a la ruta li va donar el segon lloc.

Com no podia ser d’una altra manera, la Spine Race ha tingut tot els ingredients que en ella són habituals: dura, extrema i imprevisible, on el vent i la neu han aparegut al llarg dels 420 quilòmetres del Pennine Way. El fred ha estat tan intens que fins i tot l’organització s’ha vist obligada a fer desviaments al traçat, ja que la Cascada de Cauldron Snout i el riu Tees estaven congelats i molt perillosos.

La duresa de la brutal prova va tornar a fer estralls entre els participants i ja en la primera nit alguns dels principals favorits per a la victòria decidien abandonar. Com és el cas del tricampió polonès Pavel Paloncy o el britànic John Kelly, guanyador en 2020. Posteriorment també ho faria el català Eugeni Roselló amb problemes al turmell. Aquest panorama deixava a Jack Scott i Damian Hall amb el comandament de la cursa, repetint la gesta de l’edició passada. Konrad Rawlik, marit de Jasmin Paris, seguia els passos de la seva dona com el tercer en discòrdia.

La rauxa i empenta d’Scott, sumat amb un cert grau de venjança, va aportar l’energia i fortalesa suficient per esgarrapar una avantatge respecte a Hall i coronar-se campió en solitari.

L’incombustible Claire Bannwarth suma una nova victòra a la brutal prova britànica. Foto: Montane Spine Race

Claire Bannwarth, camí de la segona victòria

L’aventura de Claire Bannwarth ha estat calcada a l’edició passada, dominant de principi a fi. Ferma al capdavant, no ha donat cap opció a les seves rivals Lucy Gossage i Hannah Rickman i s’espera l’arribada a Kirk Yetholm d’aquí unes hores. La francesa sembla que li hagi pres la mida a aquest tipus de proves, on treu a lluir les seves principals virtuts: la fortalesa física i sobretot mental.