Després d’un cap de setmana on hem pogut tornar a córrer, o més ben dit, practicar aquells esports a la natura propera. Tenim davant molts dubtes, però tots tenim clar que volem estar enforma.

Per recuperar aquestes sensacions podríem marcar uns aspectes bàsics a seguir:

  1. Com realitzar aquesta transició
  2. Com tornar al nostre estat de forma i continuïtat dels entrenaments
  3. Tornar a mimar el nostre cos

Com realitzar aquesta transició

Ens hem vist afectats per unes mesures on hem canviat els nostres hàbits, tot i que, els federats podem sortir dos cops, seria convenient mantenir alguns dels entrenaments indoor que hem anat fent. (adjuntem petita taula d’exercicis)

Ara més que mai, és molt important el descans i hauríem d’incloure en aquestes primeres setmanes, un dia en el que no realitzem cap mena d’activitat.

També, hauríem de donar molta importància a l’escalfament, donant més temps aquesta prèvia i fent-ho els primers minuts caminant.

Com tornar al nostre estat de forma i continuïtat dels entrenaments

El cos té memòria, però segurament aquell ritme de cursa s’ha disminuït notablement, sinó hem pogut treballar-ho en una cinta durant aquesta quarantena.

Una bona manera de recuperar és fent canvis de ritme o “fartleks” curts sense arribar al nostre 100%. Apretar més del compte ara, i sense una bona recuperació, pot generar l’efecte contrari, un treball en fatiga.

És important realitzar 2 o més rodatges, que no excedeixin dels 90minuts, a baixa intensitat, ens ajudaran tant en una recuperació activa, com a crear una bona base (tot sempre en funció de la nostra preparació i estat de forma).

Tornar a mimar el nostre cos

Hauria sigut molt bo, que abans d’aquest procés, just com quan acabem una cursa, passar pel nostre fisioterapeuta i osteòpata (la situació ho fa gairebé impossible). Però en la mesura que puguem hauríem d’acudir-hi, ja que els moviments continuats en cinta, bicicleta estàtica( rodets), el·líptica…o treball muscular, i inclús teletreball o tensions musculars degudes a la situació, han creat males postures. Tan interiors (òrgans mal col·locats), com físics.

També hem de recuperar els nostres hàbits alimentaris i la nostra suplementació. En cap cas s’hauria d’haver vist afectat, però és bo també ressetejar i tornar començar.

Us desitjo una bona tornada a la “normalitat”

Annex: Taula d’exercicis

D’esquerra a dreta i de dalt a baix:

  1. Escalfament:2x 2’ salt corda descans 1’
  2. Tronc inferior:4x 15 rep. (a mesura que ens sigui senzill, podem posar-hi pes amb dues mancornes a cada mà) 30’’ recuperació
  3. 4×20 rep. 30’’ recuperació
  4. 4×30 rep (realitzar moviment complert màxima extensió). 30’’ recuperació
  5. 4×1’. 30’’ recuperació
  6. 4×20 rep. 30’’ recuperació

Miquel Pera Miras. Entrenador personal, corredor d’ultrafons i amant dels esports a la natura. Compta amb una gran experiència en curses d’ultraresistència, com Eufòria, Le Petite Trotte à Léon (PTL), Ronda dels Cims o la Travessera a Picos de Europa.