El programa Territorio Trail repassava ahir l’actualitat del trail amb Pau Capell, un cop oberta la tornada als entrenaments en aquesta temporada atípica a causa del COVID-19. El corredor de Sant Boi no va evitar cap de les preguntes que li van formular i va ser força contundent.

“Ha estat al·lucinant com s’ha parat el món. Un simple virus ho ha aconseguit, no ha calgut cap guerra”, declarava resignat. Un virus que, a Espanya, ha fet parar empreses i negocis, portant a més de tres milions de persones a un ERTO. “Per sort, la marca que em patrocina -North Face- no faran cap ERTO als atletes que hi formem part i això em tranquilitza”.

La tornada a escena del món dels professionals del futbol, obrirà la veda de com cal fer les coses a partir d’ara. “El món del trail ens veiem a remolc. Nosaltres sóm els primers ansiosos en tornar a la competició, ja que ens movem per la passió i l’únic que volem es entrenar”. 

“Tinc la sensació de que UTMB es farà. Mediàticament seria molt positiu”

Com era d’esperar, també es va mullar en quant a una hipotètica celebració de l’Ultra Trail de Montblanc. Per a l’actual campió de l’esdeveniment, te la sensació de que si que es realitzarà. “No sé com, si amb 2.000 persones a la vegada o només amb elit. Segurament seria la primera gran cursa que es celebraria. Això comportaria un gran seguiment mediàtic i crec que UTMB no perderà l’oportunitat de que tots els ulls estiguin posats a la seva competició. Si només es fa amb corredors elit, perdria en gran part el valor del trail que es la de sortit tots junts, elit i populars. Però aquesta situació pot passar”. 

Sobre les noves mesures a adoptar en les competicions, té clar que hi haurà un abans i un després del COVID-19: “Crec que canviaran moltes coses, començant pels avituallaments, el contacte amb la gent. A mi em costarà perquè m’agrada estar en contacte amb les persones. Veurem que diuen les autoritats”. 

Podeu escoltar l’entrevista completa en aquest enllaç.