La Cursa Correkamins és una gran oportunitat per conèixer la Vall de Cardós i els seus voltants, ja que el recorregut transcorre per paisatges espectaculars que inclouen rius, boscos i valls. Disputarà la seva segona edició el proper 13 de juliol i el bucòlic poble d’Ainet de Cardós (Pallars Sobirà) tornarà a ser l’epicentre de l’esdeveniment.

CorreKamins va nèixer l’any 2023 amb l’objectiu d’omplir un buit a la Vall de Cardós, on hi mancava la proposta d’una cursa per muntanya que fes conèixer el meravellós entorn d’aquest enclau del Pallars Sobirà, fora de proves extremadament tècniques o amb desnivells massa pronunciats que hi podem trobar a la comarca.

La seva primera edició va ser tot un èxit participatiu amb més 250 corredors, deixant un bon sabor de boca entre els participants, que van gaudir d’una experiència única a la Vall de Cardós tot combinant la bellesa del paisatge amb el repte personal.

Amb recorreguts de 8 i 16 quilòmetres, la cursa CorreKamins es presenta accessible tant per a corredors experimentats com per a aquells que busquen una experiència més lleugera i contemplativa i de salut.

Recorregut de 8K: “La curta”
Aquest recorregut, ideal per a corredors i caminants, ofereix una oportunitat relaxada per
explorar la Vall de Cardós. Iniciant-se a Ainet de Cardós, segueix camins panoràmics amb vistes espectaculars.

El recorregut de 8 quilòmetres i 250m de desnivell positiu, no només destaca pels seus paisatges, sinó també per passar pels llocs històrics de la zona, com ara el pont medieval de Lladrós, esglésies romàniques, com la de Sant Lliser de Benante, i ermites com la Mare de Déu del Pont.

Recorregut de 16 Quilòmetres: “La llarga”
Per als amants del desafiament, el recorregut de 16 quilòmetres i 650m de desnivell positiu
ofereix una experiència més exigent. A més de transitar pels mateixos camins impressionants que el recorregut més curt, aquest itinerari ampliat, presenta trams addicionals que posaran a prova la resistència dels participants.

Amb desnivells més pronunciats i varietat de terrenys, permetrà conèixer els pintorescs pobles de la Vall de Cardós, com Ribera de Cardós, Cassibrós, Esterri de Cardós, Lladrós i Benante, i admirar panoràmiques increïbles de la zona tot passant pel Mirador del Cap de la Roca i el Mirador de Bellero.

Hi haurà premis pels tres primers classificats/des de cada cursa i sorteig de regals entre els participants.

Inscripcions solidàries

Les inscripcions ja resten obertes AQUÍ fins el 7 de juliol de 2024 o a l’exhaurir els 300 dorsals disponibles. El preu de la inscripció és de 30€ tant per a la curta com per la llarga (2€ més pels no federats). Una part de cada inscripció anirà destinat a l’Hospital Vall d’Hebron per a la compra de material específic per a la rehabilitació i readaptació dels pacients.

El preu inclou samarreta commemorativa, avituallaments en cursa, dutxes, servei mèdic, cronometratge, fotografia i dinar a l’arribada (pasta fresca, carn a la brasa i iogurt casolà), amb opció per a celíacs, vegetarians i vegans.