Ariadna Fenés i Alain Santamaría guanyen l’Skyrace du Mercantour

La corredora andorrana s'ha alçat amb la primera victòria a les Skyrunner World Series, a més d'establir un nou rècord

156

L’andorrana Ariadna Fenés es consagra a les Skyrunner World Series amb una victòria de prestigi a la Skyrace du Mercantour. La corredora andorrana ha dominat de principi a fi, establint a més un nou rècord al traçat.

Més de 700 corredors han pres part de l’Skyrace du Mercantour, inclosa dins el marc de l’Ultra-Trail Côte d’Azur Mercantour. Amb sortida i arribada a la localitat de Saint Martin Vésubie, la cursa ha cobert un exigent recorregut de 29 quilòmetres amb 2.157 metres de desnivell positiu, tocant sostre al cim de Mont Pepoiri (2664m).

En el camp masculí, la cursa ha estat liderada durant l’ascens del Mont Pepoiri pel japonès Ruy Ueda, que ha marcat un ritme ferotge des del principi, tot i que un combatiu Alain Santamaría l’ha estalonat de ben a prop. No ha estat fins a La Colmiane (km 23) on el de la Rioja ha pogut sobrepassar el japonès i creuar la línia d’arribada amb un temps rècord de 2h38’19”.

“M’ha agradat molt la cursa i m’he sentit bé des del principi. Ruy ha marcat un ritme molt  alt a la pujada, però he confiat en les meves possibilitats a la baixada i al final les cames han respost com esperava. Estic molt content per aquesta victòria”, ha comentat Santamaría.

Ueda ha aconseguit classificar-se en segona posició amb 2h39’27”, mentre que l’italià Lorenzo Beltrami ha estat tercer amb 2h41’38”, superant al jove canadenc Brendan Morden.

Jan Margarit (6è), Ivan Moreno (17è), Roger Comellas (20è) i Marc Bernades (24è) han estat els millors resultats dels corredors catalans a la cursa.

L’andorra Ariadna Fenés, flamant guanyadora a l’Skyrace du Mercantour. Foto: Guaresti

Per part femenina, l’andorrana Ariadna Fenés ha realitzat una actuació estel·lar, batent el rècord de la prova amb un extraordinari temps de 3h13’40”. Durant la pujada s’ha sentit forta i ha augmentat la diferència amb la resta de les corredores. Ainara Irigoyen ha estat segona amb 3h18’06”, mentre que la britànica Holly Wooden ha tancat el podi femení.

“M’he sentit bé durant la pujada, tot i que anava pensant en que a la baixada havia d’apretar fort perquè les dones que hi havia al darrere són realment fortes. El paisatge a dalt era increïble, amb unes vistes impressionants que he pogut gaudir durant tota la cursa. Estic molt contenta per aquesta victòria. Gràcies Skyrunning per fer possible aquesta cursa”, ha explicat Fenés a l’arribada.

Les catalanes Núria Tarragó (9a), Júlia Garriga (13a) i Carla Ràfols (15a) s’han classificat dins el top15 femení.