Les Skyrunner World Series tindran un cap de setmana intens amb la disputa de dues proves del seu calendari 2024 en dos continents diferents. Si bé els corredors d’Amèrica ho faran a la Minotaur Skyrace, al Canadà, els europeus es donaran cita a la Skyrace du Mercantour, a França.

La Skyrace du Mercantour, inclosa dins el marc de l’Ultra-Trail Côte d’Azur Mercantour, es disputarà diumenge amb sortida i arribada a la localitat de Saint Martin Vésubie, situat al Departament dels Alps Marítims. La cursa cobreix un exigent recorregut de 29 quilòmetres amb 2.157 metres de desnivell positiu dins el Parc Nacional Mercantour, i recorrerà senders tècnics i passos d’alta muntanya, tocant sostre al cim de Mont Pepoiri (2664m). Una cursa que ja l’edició passada va ser inclosa dins el circuit de la Copa del Món amb gran èxit de participació, on el francès Damien Humbert (2:46:25) i la basca Leire Fernández (3:30:13) van ser els guanyadors.

Entre els favorits destaquem al japonès Ruy Ueda, que ja va ser campió en 2019, l’italià Lorenzo Beltrami, el francès Sebastien Poesy, l’andorra Arnau Soldevila o el canadenc Brendan Morden. També hi haurà una gran representació d’espanyols a la línia de sortida, destacant a noms com Dimas Pereira, que arriba amb el títol de campió d’Espanya sota el braç, el balear Alejandro Forcades com a sots-campió estatal, Alain Santamaría o Nico Molina. Entre els catalans trobarem a Jan Margarit, Pau Lleixà i Marc Traserra, i Roger Comellas, Ivan Moreno i Marc Bernades que competiran amb la samarreta quadribarrada de la FEEC.

En categoria femenina, la txeca Marcela Vasinova encapçala un grup on hi seran les franceses Amandine Ferrato i Noemie Vachon, l’italiana Olivia Magnone, la suïssa Amelie Bertschy o l’andorrana Ariadna Fenes. També hi seran la basca Naiara Irigoyen o la catalana Núria Tarragó, com a recent campiona de Catalunya de curses per muntanya. Júlia Garriga i Carla Ràfols també prendran part de l’equip català.

Foto portada: @lionellecourtier_photographies / UTCAM