La Rialp Matxicots disputarà els propers 14 i 15 de setembre la seva catorzena edició amb una salut envejable i un èxit sense pal·liatius. L’esdeveniment va ser escollit pels nostres lectors com a millor ultratrail de Catalunya per cinquena vegada, fet que la destaca per sobre de la resta.

Però, quina és la clau del seu èxit?

“El reconeixement de la gent a la tasca que realitzem tot l’equip de la cursa ens afegeix un punt de pressió per estar a l’alçada de les expectatives. Però comptem amb la professionalitat i compromís del voluntariat, i això en dona confiança. Amb el llarg dels anys s’ha creat un binomi perfecte entre el voluntari i el corredor. El 70% de la gent que hi participa cada any són repetidors. Hi ha qui ho fa amb un pitrall i hi ha que tornen donant un cop de mà. El voluntariat ha anat creixent perquè la gent se l’ha començat a sentir seva”, explica el director de la cursa, Kiko Peris.“La Matxicots també és una oportunitat de retrobar-se amb els amics que fa temps que no veus i compartir una bona estona fent allò que ens agrada”, repunta.

Tot plegat amb una filosofia que no ha variat des dels seus inicis: “El que busquem és continuar oferint el millor de casa nostra: les nostres muntanyes, els magnífics pobles i paisatges i l’escalfor d’una vall que es bolca amb la cursa. Intentem realitzar un esdeveniment sostenible des del punt de vista econòmic i mediambiental”, conclou Peris.

Després de participar-hi en unes quantes edicions, certifiquem les paraules d’en Kiko Peris. Potser una de les coses que la fan diferent, i que a nosaltres ens enamora, sigui el terreny d’alta muntanya per on transcorre la cursa. Un enclau espectacular i exigent a parts iguals.

La Matxicots, una prova de gran bellesa però exigent

La prova estrella repetirà l’espectacular recorregut de 50,7 quilòmetres i gairebé 4.350 m de desnivell positiu. Com sempre, permetrà conèixer els emblemàtics pics que rodegen la zona, amb el Montsent de Pallars (2.883m), el Montorroio (2.862m) i Les Picardes (2.803m) com els més destacats, combinant paratges encisadors com el de l’Estany Gran de la Mainera, per també visitar pobles amb encant com Altron, Escàs o Roní entre d’altres. No oblideu de guardar un últim alè per la ‘xinxeta’ final de la Serra de Posa.

Per als avesats a la mitja distància podreu participar a la Mitja, de 21 km i 1.500 metres de desnivell positiu. El circuit, que inclou el pas per pobles icònics com Altron, Seurí i Escàs, permetrà descobrir alguns dels indrets més singulars de la Vall d’Àssua.

Si el que voleu és iniciar-vos en les curses per muntanya, la Popular és una bona opció amb 10 km i 700 metres de desnivell positiu. Una modalitat que també visitarà racons d’interès de la vall.

Podeu realitzar les vostres inscripcions en AQUEST ENLLAÇ.

La Matxixics, plenament consolidada

Igual que la passada edició, les tres distàncies del dissabte es complementaran amb la Rialp Matxixics, que tindrà lloc diumenge 15 de setembre al matí amb els més petits com a grans protagonistes.