La Domusa Teknik 40 MLK 2023 obre inscripcions

La segona edició d’aquesta cursa per muntanya d'Azpeitia (Guipúscoa) se celebrarà el proper 6 de maig

604
La Domusa Teknik 40 MLK tracta de convertir-se en una cursa referent a Euskadi. Foto: Alberto Beloki

La segona edició de la cursa per muntanya Domusa Teknik 40 MLK, que tindrà lloc el dissabte 6 de maig 2023 al centre de la Vall de l’Urola, a Gipúscoa, obrirà inscripcions el dimecres 16 de novembre a les 18 hores amb 550 dorsals disponibles. Ja cal que us doneu pressa a fer la vostra, ja que l’edició passada es van esgotar en menys de 24 hores!

Després de l’èxit de la seva primera edició, en què la Federació Basca de Muntanya (EMF) va decidir convertir la prova en seu del Campionat Ultra 2022 d’Euskadi, aquest any la Domusa Teknik 40 MLK serà prova puntuable de la Copa EMF Ultra i ho fa oferint més de 100 dorsals nous. Per a l’edició 2023, s’espera augmentar el nombre de participants alhora que es mantenen els estàndards de qualitat (amb més de 400 voluntaris) i els valors que van caracteritzar la primera edició.

Recorregut

Un recorregut per les muntanyes de l’Urola Media Quaranta milak –quaranta milles– donen nom a aquesta impressionant cursa de llarga distància. En aquest recorregut, que tindrà el punt d’inici i final a la localitat d’Azpeitia, els participants hauran de superar algunes de les muntanyes més conegudes de l’Urola Media, com l’Arroita o Arauntza (612 metres), el Sañu (616 metres), el Gazume (1.002 metres), l’Hernio (1.078 metres), el Murumendi (868 metres), l’Izaspi (973 metres), l’Hiruarrieta o Samiño (933 metres) i el Xoxote (912 metres).

A més, també transitaran pels municipis d’Errezil, Bidania-Goiatz i Beizama. Això és molt important per als organitzadors de la prova, que tenen molt clar que el seu objectiu no és només organitzar una interessant i important cursa per muntanya, sinó que també volen impulsar el muntanyisme, el turisme i l’economia local, donant a conèixer tant als participants de la cursa com al públic els seus racons, paratges naturals i patrimoni cultural.

Unes sensacions que ja van poder experimentar els participants de la primera edició en una cursa que va coronar els atletes bascos Aritz Egea i Oihana Azkorbeitia, en categoria masculina i femenina respectivament, com els primers vencedors d’aquesta prova de trail running dissenyada per gaudir de la muntanya amb un recorregut que no deixarà indiferent els corredors i corredores que s’inscriguin.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins a esgotar els 550 dorsals disponibles. El preu de la inscripció és de 65€.

Compromís social i per la igualtat

El compromís social i ètic és una de les característiques que sempre han definit el Lagun Onak Mendi Bazkuna, el club de muntanya ‘azpeitiarra’ que organitza la Domusa Teknik 40 MLK. Per aquest motiu i amb l’objectiu de promoure la igualtat de gènere a les ultra trails, han creat una sèrie d’entrenaments específics per a dones.

Fins a l’arribada del gran dia, cada mes es convidarà una atleta professional per guiar els entrenaments, al final dels quals se sortejaran cinc dorsals per a la cursa. El primer va tenir lloc el passat dissabte 5 de novembre amb la participació de l’atleta basca Malen Osa, de l’equip Salomon Next Gen i guanyadora de les Golden Trail Series a la categoria Open.

A la mateixa línia social, l’organització també repeteix col·laboració amb Marea Urdina, una associació dedicada a la sensibilització sobre l’autisme infantil i a la inclusió de les persones amb diversitat funcional. Durant el dia de la cursa s’habilitarà una zona per als nens i, a més, s’organitzarà una sortida infantil just després de l’oficial on els més petits podran córrer, amb una samarreta regalada per l’organització, des de l’arc de sortida fins la zona habilitada per a Marea Urdina.

Finalment, la clara voluntat de promoure els valors del muntanyisme la riquesa dels seus dialectes i la protecció del medi ambient arrenca un any més el compte enrere per a la Domusa Teknik 40 MLK, una caursa que es pot dir que va camí de convertir-se en un clàssic de les ultra trails al País Basc.