Trail Setmana Catalunya: 12-13/11/2022

492
La tardorenca Marató del Montseny, una de les curses destacades del cap de setmana. Foto: MdM

Aquesta setmana han participat un total de 1.692 corredors, repartits entre 8 curses per muntanya, dels quals 1.264 van ser homes i 428 dones. La prova amb més participació va ser la cursa de la Ratafia amb 458 corredors.

Consulteu tots els resultats aquí

Ivan Calvó i Mireia Blasco guanyen la Marató del Montseny

La Marató del Montseny va reunir poc més de 300 corredors. L’esdeveniment es va iniciar dissabte amb la vertical de la Sitja del Llop, que unia la població del Montseny amb el cim del Turó de l’Home, salvant un desnivell de 1.185m en poc més de 6km. Jan Castillo i Núria Hospital van ser els guanyadors.

Ja en la jornada dominical es va disputar la Marató, amb una distància de 45km i 2.752m, que realitzava una gran volta circular al massís del Montseny, passant pels seus indrets més emblemàtics.

Ivan Calvó i Mireia Blasco es van emportar la victòria davant Marcel Romaní, Jesús Álvarez i Maria Beringues i Edurne Zazpe respectivament.

Breus:
  • Dimecres arrenca una nova edició de la WAA 360º Challenge a l’illa de Gran Canaria. Una de les proves més llargues d’Espanya amb 270km i 14.500m de desnivell positiu, sense balisar i en la que l’ús del track i la cartografia serà indispensable. I fins allà es desplaçaran alguns dels millors corredors de l’especialitat, entre els quals l’incombustible Eugeni Roselló, que li desitgem molta sort.
  • La setmana passada es va iniciar una nova edició de l’Everest Trail Race, cursa per etapes que transcorre pel Nepal. A falta d’una etapa, Miguel Heras i la nepalí Phurwa Sherpa lideren la general, amb el català Jordi Gamito com a tercer classificat.
  • Lloret de Mar acollirà al campionat d’Espanya individual de carreres por montaña de la RFEA. Es disputarà dins el marc de la Lloretrail el 16 d’abril.
  • La Romànic Extrem va tornar a esgotar els pocs dorsals que va posar a la venda i finalment seran 1.000 corredors els afortunats a córrer, el proper 26 de març, l’última edició d’aquesta emblemàtica cursa de la vall de Bianya.
Pel proper cap de setmana està prevista la celebració de 6 curses arreu de la geografia catalana: