Barcelona Trail Races 2022: LA PRÈVIA

625
La Barcelona Trail Races transita pels llocs més emblemàtics del Parc Natural de Collserola. Foto: Jordi Santacana

La novena edició de la Barcelona Trail Races es disputarà el proper dissabte 19 de novembre amb més de 600 corredors disposats a gaudir dels racons més emblemàtics del Parc Natural de Collserola, el pulmó verd de la ciutat comtal. Com és habitual, el Velòdrom d’Horta de Barcelona serà l’epicentre de l’ esdeveniment.

La serra de Collserola, declarada Parc Natural el 2010, abraça més de 8.200 hectàrees de nou municipis. Esdevé un autèntic pulmó verd de l’àrea més densament poblada de Catalunya. El seu ric patrimoni natural conviu amb espais rurals encara actius, formant un mosaic de paisatge únic, enclavat dins la metròpolis.

El recorregut es consolida en 2022

En quan al recorregut, l’organització mantindrà el canvi de sentit introduït en l’edició anterior, consolidant-se el traçat de 76,9km i un desnivell positiu de 2.955m. Un circuit ràpid ple de corriols i pista per deixar-se anar, però de constants pujades i baixades.

La cursa es podrà fer de forma individual o per equips, competició que ha guanyat adeptes en les últimes edicions i que li donen un xic d’emoció entre els participants en la lluita per a la victòria. Fins a 81 equips hi prendran part, que podran ser compostos per dos, tres, quatre o cinc corredors. Es podran fer tants relleus com es vulgui amb la premisa de fer-se únicament als avituallaments, on hi haurà una zona de control.

Favorits

En quant als corredors més destacats no hi faltaran alguns dels guanyadors de les últimes edicions com Alejandro Villarino (2019) i Sergi Masip (2017), o Marcel Palau, segon en 2019. A aquests noms hi sumem el suís Christian Fatton i corredors de casa nostra com Adrià Matas i Óscar Cabeza.

En clau femenina, l’alemanya Julia Fatton arriba amb ganes de tornar a pujar dalt del podi, tal i com va fer en 2016, 2017 i 2018; la nord-americana Cheynna Treto, segona a la passada Ultra Montseny, la britànica Rebecca Hormann, així com Anna Olivares (bronze al passat Campionat de Catalunya Ultra FEEC), Olga Sierra o Silvia Basart.

Història

La fisonomia de la Barcelona Trail Races -antiga Gran Trail Collserola- s’ha anat transformant al llarg del temps. Si bé els primers anys podíem gaudir de diverses modalitats de cursa, el 2017 va consolidar una única opció: un circuit en forma de bucle de 76 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 2.600m a través dels racons més emblemàtics del Parc Natural. Tot i que el seu recorregut pot semblar fàcil, representa un autèntic trencacames.

Llegeix més de la seva història i el palmarès de la BTR en aquest enllaç.