Girona tanca l’any de curses Klassmark

La CMG renova els circuits per continuar reivindicant Les Gavarres. Un miler de corredors donaran vida a la Transgavarres, el Trail i l'Express

552
L'idil·li de Girona amb el trailrunning continua. Foto: Klassmark

L’idil·li amor de Girona amb el trail running continua. La història de la CMG va començar a forjar-se el 2011. Hi han participat milers d’enamorats del trail, els quals han convertit la cursa de la muntanya de Girona en un dels esdeveniments importants de la ciutat. Klassmark ha dibuixat nous recorreguts perquè tots tornin a viure les sensacions i emocions del primer dia. Els itineraris de la Transgavarres, el Trail i l’Express seguiran reivindicant el massís de les Gavarres, un espai d’interès natural que s’ha de preservar tal com està. Aquesta és la màxima premissa de l’organització. Per això, la CMG vol ser un exemple de sostenibilitat i respecte cap al medi ambient. Klassmark vol tornar a l’entorn natural que envolta la ciutat de Girona tot el que li ha donat durant aquests anys. Gràcies a aquesta filosofia, la CMG celebrarà aquest diumenge 20 de novembre la onzena edició.

El cor de la cursa continuarà bategant al barri vell de la ciutat de Girona, però els corredors més valents es desplaçaran fins a Palamós per prendre la sortida de la Transgavarres a les vuit del matí. 50 quilòmetres amb 1.700 metres de desnivell positiu per travessar el massís de les Gavarres. Des del Passeig del Mar de Palamós fins a la Plaça Sant Domènec de Girona. El Puig Cargol, la Cavorca i Montnegre, repeteixen com els llocs més emblemàtics del recorregut. Un repte superlatiu on no hi haurà alguns dels corredors locals més importants.

Toti Bes, llegenda de la prova, lidera una llista on apareixen Ignasi Ferrer, Julen Calvó, Aleix Ferrer o Christian Meier, sense oblidar-nos del francès Julien Jorro. En la baralla femenina, Eva Montero i Lorena Ramos volen ser protagonistes. Igual que Abril Torrent, que ha decidit prendre part de la competició formant un equip mixt. L’ organització ofereix la possibilitat de fer front a la Transgavarres de manera individual o per parelles. També haurem de vigilar de prop la dupla masculina de Felipe González i Roger Villar. Molts noms propis en una cursa més que oberta.

La sortida de les altres dues distàncies del dia tindran lloc directament a la Plaça Sant Domènec de Girona, l’autèntic epicentre de la CMG. A partir de les nou hores i trenta minuts entraran en acció els participants de l’Express. Per davant 12,5 quilòmetres amb 500 metres de desnivell positiu amb noms importants com el de Jan Torrella o Anna Guirado. La distància Trail agafarà el relleu a les deu en punt. 21 quilòmetres amb 800 metres de desnivell positiu que coronen Sant Miquel i el Puig Estela, dos dels punts més simbòlics del trail running gironí. Difícil fer un pronòstic, però Alicia Speake, Martina Alemany o Carlota Finn podrien optar a les posicions d’honor femenines. El mateix succeeix amb Ivan Calvó, Zoel Codolà, Simon Ambroise o Rajiv Marroig en la masculina.

Tot i això, no serà cap d’aquestes tres distàncies qui obrirà la festa de la CMG. Els protagonistes seran els més petits de la casa. El dissabte 19 de novembre, a partir de les quatre de la tarda, durant la recollida de dorsals, es disputarà la CMG Kids a la Plaça Sant Domènec. És una activitat lúdica i no competitiva que abraça les diferents categories de formació. Un format ideal per compartir la passió de l’esport amb els futurs campions de la cursa de muntanya de la ciutat. Serà la primera de les dues jornades on Girona vibrarà amb el millor trail running. No tots els municipis tenen la sort de tenir un espai d’interès natural on acaben els seus carrers. Aquest és un dels grans tresors de la ciutat.