La cinquena edició del Trail del Bisaura es durà a terme el proper dissabte amb el segell d’haver estat escollida com el millor ultra trail del passat 2016 en votació popular a Ultres Catalunya, fruit de l’excel·lent treball del Centre Excursionista de Sant Quirze i uns recorreguts de somni i ben desconeguts per a la gran majoria.

Sant Quirze de Besora (Osona) tornarà a ser l’epicentre d’un esdeveniment que, a través de quatre recorreguts de 80,50, 21 i 11 quilòmetres, mostrarà els racons més desconeguts de la subcomarca del Bisaura –a cavall entre Osona i el Ripollès- com el Castell de Besora, els Bufadors, les Baumes del Teixidó, el castell de Milany o les escletxes de l’Euga entre d’altres.

Ens centrarem en les distàncies més llargues:

El recorregut XL (80km i D+5200m) realitzarà el tret de sortida a les sis del matí i serà, sense dubte, l’itinerari més salvatge. Com a novetat, s’inclourà una classificació per equips de tres corredors on la regularitat entre els seus components serà clau per l’èxit final. L’equip Sempre+ format per Jaume Folguera, Salvador Vilalta i Israel Mercadé, i els Training Trail Team format per Jose Manuel Torrico, David Jaen i Eric Ortiz es perfilen com a candidats en aquesta categoria. Entre els corredors favorits trobem a Dani Parés i Guillem Ayats, que ens van oferir una gran lluita per la victòria en l’edició passada, però també noms com Javier Puit, Benet Pous, Lluis Ruiz Oller, Àlex Izquierdo, Xevi Vidal, Clàudia Roca, Lluna Martí, Marta Batalla i Lucia Caballero.

El recorregut L (50km i D+3100m) donarà el tret de sortida a les set i mitja del matí i voltejarà pels paratges més emblemàtics del Bisaura en un circuit dur. Creiem que estaran lluitant pel podi nom com Gerard Morales, Raul Butaci, Anna Macià, Ari Casajuana, Mònica Grajera i Tabita Caballero.