Home Notícies Spartathlon 2017: Quatre corredors catalans intentaran emular a Filípides

Spartathlon 2017: Quatre corredors catalans intentaran emular a Filípides

1651

La Spartathlon és una de les proves d’ultrafons més mítiques del món. Juntament amb la Badwater nord-americana, pressumeixen de ser de les considerades “de prestigi” dins el món de la ultradistància. La prova grega, que es celebra desde l’any 1983, recórre els 246 quilòmetres que separen les localitats d’Atenes i Esparta, emulant al missatger atenès Filípides en busca d’ajuda contra els perses en la batalla de Marató.

La cursa s’iniciarà divendres a les set del matí (hora grega) dels peus de l’Acròpolis d’Atenes, on uns 400 corredors seguiran la costa cap a l’oest fins a cercar Corinto (km81), amb un temps de tall molt exigent (9h30’). Després es dirigiran cap a Nemea i Lyrkia en un progressiu ascens al cim del Mont Parteni, i continuaran cap al sud fins cercar la carretera que duu a Esparta. Els corredors arribaran als peus de l’estatua del rei espartà Leònides i li faran un petó als peus com a acte de beneració, abans de rebre la medalla i el títol de finisher d’una de les més carismàtiques proves d’ultrafons.

Els quatre corredors catalans que estaran en la línia de sortida són:

David Ferrandez “Calaburra” (dorsal 303) repetirà l’experiència de l’any passat, on va aconseguir conquerir Esparta amb un temps de 34h42’51”; Mia Carol (dorsal 322) també repetirà participació però les molèsties físiques li van apartar de l’èxit en l’edició passada; Juan Carlos Martínez “Krlos” (dorsal 388) complirà el somni de participar en aquesta prova llegendaria. Compta en el seu currículum amb un extens nombre de proves de llarga distància; i Antoni Badia (dorsal 153) que també compta amb llarga experiència en proves d’ultrafons, d’asfalt i en pista.

Són uns quants els corredors espanyols que han intentat cercar la línea d’arribada a Esparta durant aquests trenta-cinc anys. Però només vint-i-dos corredors de l’Estat espanyol han aconseguit completar el recorregut, fet que demostra la seva autèntica duresa.

Val a dir que, per participar a Spartathlon, cal complir una serie de requisits exigents, com la d’haver finalitzat una prova de cent quilòmetres en ruta en menys de 10h30’, ser finisher d’una prova de dos-cents quilòmetres o que hagi participat alguna vegada a la prova cercant el control de “Nestani” (km172) en menys de 24h30’.

Podreu seguir les seves evolucions a través d’aquest enllaç.