Sant Quirze de Besora (Osona) es convertirà, per quarta vegada, en l’epicentre de les curses de muntanya del proper cap de setmana amb la disputa del Trail del Bisaura. Una prova que ha anat creixent any rere any –enguany arribarà al miler de participants- fruit del bon treball del Centre Excursionista de Sant Quirze, que s’esforça per a que els corredors es sentin com a casa i gaudeixin de l’espectacle del seus paratges.

A través de quatre recorreguts de 80, 50, 21 i 11 quilòmetres, els corredors podran descobrir els racons més preuats de la subcomarca del Bisaura -a cavall entre l’Osona i el Ripollès- com el Castell de Besora, els Bufadors, les Baumes del Teixidó, el castell de Milany, les escletxes de l’Euga, el Salt de Sallent o Bellmunt entre d’altres.

A Ultres Catalunya ens centrarem en les seves distàncies més llargues:

El recorregut XL (80km i D+5200m) realitzarà la seva sortida a les sis del matí de dissabte. Serà el més salvatge, ple de corriols tècnics per aquells que busquen un itinerari molt exigent. Entre els favorits per a la victòria trobem a corredors experimentats com Jaume Folguera (Firehawk Team), Dani Parés (Viusport), Albert Pérez (Trinxats) i Miquel Silva (CA Palamós) en l’apartat masculí; i en dones destaquem a Vanessa Pérez (Atletisme Parets), Dolors Morcillo (Tuga Outdoor Team), Alicia Garrido (Madteam) i Joanna Redondo (Run Bcn).

El recorregut L (50km i D+3100m) donarà el tret de sortida a les set del matí i voltejarà pels paratges més emblemàtics del Bisaura en un circuit dur. Pensem que estaran lluitant per la victòria noms com Jordi Macià (AE Diedre), Javier Lozano (CE Trail Tarraco) i Jose Manuel Torrico (Training Trail Team) en homes, mentre que Claudia Roca (Blue Motors) i Monica Comas (Apòstols de Bacus) es perfilen entre les màximes favorites.

Ultres Catalunya hi serà present i us informarem puntualment a través del nostre compte de Twitter @ultrescatalunya.