Prop d’un miler de corredors han pogut gaudir de la quarta edició del Trail del Bisaura, disputada ahir dissabte amb la població de Sant Quirze de Besora (Osona) com a epicentre. Una edició que, per boca dels propis participants, ha estat un èxit en tots els sentits superant amb escreix les espectatives creades. A través de quatre recorreguts, els participants han pogut descobrir els racons més desconeguts de la subcomarca del Bisaura com el Castell de Besora, els Bufadors, les Baumes del Teixidó, el castell de Milany o les escletxes de l’Euga entre d’altres.

Dani Parés (Viusport) s’ha proclamat vencedor de la modalitat XL, de 80 quilòmetres i 5.200m de desnivell positiu, després de superar a un combatiu Guillem Ayats (Trailrunning Girona) que havia liderat la prova durant més de tres quartes parts del recorregut. A més, el manlleuenc ha establert un nou rècord de la prova amb un registre de 10 hores, 44 minuts i 8 segons. Jaume Folguera (Firehawk Team) i Javier Puit (Fisiobisaura) han ocupat la tercera posició ex-aequo. En dones, Dolors Morcillo (Tuga Outdoor Team) i Emma Fàbrega vencien conjuntament la prova després de 14 hores 7 minuts i 21 segons, establint també un nou rècord en la modalitat. La valenciana Encarna Fernández (Trail Serra Vernissa) ocuparia el tercer escalafó del podi.

Classificació XL-2016

En la modalitat L, de 50km i 3.100m de desnivell positiu, victòria per a Xevi Vidal (Base Esports Estel) amb un temps de 6 hores, 6 minuts i 20 segons, que ha aprofitat les seves qualitats en un terreny que li és favorable i liderant la prova durant bona part del recorregut per davant d’Isaac Riera (Coreevo) i Jose Manuel Torrico (Training Trail Team). Mònica Comas (Apòstols de Bacus) complia amb la seva condició de favorita i s’imposava de forma contundent després de 6 hores, 58 minuts i 40 segons, a més d’una hora de Clàudia Roca i Tabita Caballero (Gasss Triatló).

Classificació L-2016

La modalitat M, de 21km i 1.000+, mostraria la bellesa del Pla del Revell, el Castell de Besora o el Salt del Mir i faria les delícies dels corredors de mitja distància. Guillem Corredera (Els Caga) ha estat el corredor més ràpid amb un temps de 2 hores, 1 minut i 53 segons, a una distància de més de sis minuts sobre Benet Pous (Apòstols de Bacus) i Carles Torrents (Jimmygas Running Team). Laura Bardolet (CE Torelló) ha vençut l’apartat femení amb claredat després de 2 hores, 37 minuts i 7 segons, mentre que Eva Vallcanera (Run Bcn) i Laura Estorch han ocupat la resta del podi.

Classificació M-2016

La modalitat S, d’11 quilòmetres i 500m de desnivell positiu, destinada a aquells que volien un recorregut més suau per conèixer les rodalies del Parc comarcal del Castell de Montesquiu, tindria a Lluis Ruiz Oller (Nonstop Minimalist Runners) com a vencedor després de 54 minuts i 23 segons. El guanyador de l’edició passada en la modalitat XL, arribava a la cita després de disputar les 100 milles del Sud de France el cap de setmana anterior però amb prou forces per arribar i moldre en la distància més ràpida. Isma Casadesús (L’Esportiu Torelló) i Carlos Antones (Cat Torelló) l’acompanyarien al podi. En l’apartat femení, Patrícia Serafim (Beja Atlético Clube) s’imposaria amb autoritat després de 1 hora, 53 minuts i 51 segons, per davant de Maria Sau (AE Sant Grau) i la joveníssima Amàlia Bardolet.

Classificació S-2016

Texte: Albert Torrent

Fotografies (c) Antoni Muñoz / Ultres Catalunya