L’illa de la Reunió (Oceà Índic) viurà a partir d’aquesta nit el seu esdeveniment més important: Diagonale des Fous. Més de 2.500 corredors vinguts de tot el món participaran en una de les grans proves del trailrunning mundial, famosa pel seu espectacular traçat, organització i, sobretot, per un públic entregat a animar al corredor més defallit en qualsevol punt del recorregut.

La prova, de 167 quilòmetres i 9.700m de desnivell positiu, donarà el tret de sortida aquest vespre (20h hora catalana) des de Saint-Pierre, al sud, i travessa pel cor de l’illa fins al nord, a Saint-Denis. El tipus de terreny que es trobaran els corredors serà força canviant durant el seu traçat, considerant la part central la més dura i tècnica, on destaquen els espectaculars penya-segats, els frondosos boscos i les vistes als volcans Pitón des Neiges i Pitón de les Fournaise precioses.

Aquest any no serà diferent i, com en les últimes edicions, serà l’última de les proves puntuables per a la Ultra Trail  World Tour- UTWT. I per aquesta última cita hi prendran part alguns dels millors corredors del món, com Ryan Sandes, François D’Haene, Javier Dominguez, Gediminas Grinius o Antoine Guillón. El català Jordi Gamito (The Elements Coconut Water) espera mantenir la cinquena posició de la general tant treballada durant tot l’any: “Afronto aquesta cursa amb moltes ganes i sense pressió, amb l’avantatge de conèixer el recorregut per la meva participació de l’any passat. La Diagonale des Fous és una autèntica aventura, on només per la seva gent ja val la pena venir”.

La coneguda ultra fondista Emma Roca (Hoka One One) també serà de la partida i arriba a la cita després d’aconseguir la segona posició a la prestigiosa prova nord-americana Hardrock Endurance Run. La catalana espera fer un bon paper i, junt amb corredores com Mélanie Rousset, Juliette Blanchet i Andrea Huser, es perfila com a favorita per a rellevar la victòria aconseguida per Núria Picas en l’edició passada.

A banda d’en Gamito i Roca, hi haurà nou catalans més a la línia de sortida: Francesc Solé, Albert Herrero, Benjamín Aliaga, Enric Argelich, David Domingo, Josep Dulcet, Alfred Miralles, Roque Lucas i Esteve Gaona.

Foto portada (c) Benjamín Aliaga