S’ha aclarit la incògnita. Després d’un ajornament fins que la meteorologia acompanyés a Noruega, per fi hem conegut la data en què Kilian Jornet trepitjarà el tartan blau de la pista d’atletisme de Mandalen per buscar els seus límits durant 24 hores. Serà el proper divendres 27 de novembre a partir de les 10:30. Així apareix en el web específic del repte, on es podrà seguir en directe en aquest enllaç.

Després d’una setmana neu i pluja a la zona, finalment el cap de setmana obre una venda de bon temps. Una meteo que es tradueix, segons la previsió de Accuweather, en màximes de 3º i mínimes de 1º. El més important, l’absència total de possibilitat de pluja i el sol que brillarà durant tot el dia. Una llum diürna que, donada la situació geogràfica de Mandalen, només durarà unes set hores. Es fa de dia al voltant de les 8:45 i es fa fosc sobre les 15:50, el que significa que les dues terceres parts del repte seran durant la nit.

El tartan blau de la pista de Mandalen, que tantes vegades hem vist en fotografies a les xarxes socials de Kilian Jornet, és l’idíl·lic escenari on es durà a terme el repte, no sabem si buscant els seus propis límits o el rècord del món. Jornet canviarà de direcció cada quatre hores en una pista que coneix bé i on s’ha entrenat durant diversos mesos. Amb l’objectiu de fer que la cursa sigui oficial també competiran diversos atletes noruecs especialitzats en la llarga distància. En el seu intent, utilitzarà la nova S / LAB Phantasm de Salomon, una sabatilla d’asfalt lleugera que es llançarà a la primavera de 2021.

L’assalt al rècord mundial?

Assaltar el rècord mundial actual, en possessió d’un mite com Yiannis Kouros amb 303,56 quilòmetres des de fa dues dècades, no és empresa fàcil. El corredor grec és considerat a la seva terra com el “successor de Filípides”, deixant rècords inabastables avui dia en curses de llarga distància de més de 100 milles -inclús de 1000-, i 24 hores en pista entre altres.

“El rècord de Yiannis Kouros és absolutament salvatge. Són tants quilòmetres que no puc ni visualitzar-ho. He vist els parcials de Yiannis, així que intentaré seguir-los fins que el cos aguanti. Sé quina velocitat haig de mantenir, així com el ritme de cada quilòmetre i cada volta”, ha declarat Kilian Jornet. “Està clar que les primeres 10 hores seran una mica més ràpides i que després aniré perdent velocitat. El més important serà no tenir problemes musculars ni d’alimentació”, ha puntualitzat.

Text original: Territorio Trail Media. Foto: Kilian Jornet