La 3 Días Trail Ibiza convertirà aquest cap de setmana a l’illa d’Eivissa en l’epicentre del trailrunning estatal amb tres proves de divendres a diumenge que congregaran a 350 corredors i algunes elits de renom com Miguel Heras, Luis Alberto Hernando, Tòfol Castanyer, Àngels Llobera, Anna Comet, Júlia Font, Eduard Hernández o Joel Aubeso. L’esdeveniment, adscrit a la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) ia la International Trail Running Association (ITRA), ha adequat estrictament les mesures de seguretat pel que fa a sortides, briefings i recollida de dorsals per minimitzar els riscos derivats de la Covid-19 i adequar-se als protocols federatius.

La setena edició de 3 días Trail Ibiza tindrà com a base la localitat de Sant Josep de Sa Talaia i Eivissa. L’esdeveniment ha crescut amb els anys i ha sofert una metamorfosi fins a consolidar el format actual:

L’etapa nocturna de divendres tindrà un recorregut de 10,2 quilòmetres i 172m de desnivell positiu i ens permetrà conèixer la rodalia del municipi de Sant Josep de sa Talaia. Una etapa curta i divertida favorable als corredors més ràpids.

La segona jornada presenta fins a tres modalitats diferents. La ultra, de 84 quilòmetres i 3.022 m de desnivell, representa el plat més fort. Amb sortida i arribada de Sant Josep de sa Talaia els participants coronaran els cims més representatius de l’illa, com Sa Capelleta, Sa Talaia, Puig d’en Serra i Serra Grossa i correran per les platges més autentiques d’Eivissa, com Es Vedrà. Les vistes que ofereix tot l’itinerari són espectaculars, sobretot des de Sa Talaia -punt culminant amb 475 m d’alçada- on pràcticament es pot albirar la totalitat del perímetre de l’illa. La marató, de 42 quilòmetres i 2.167 m de desnivell positiu, tindrà com a sortida la localitat d’Es Cubells i, aprofitant el mateix recorregut que la germana gran, arribarà fins a Sant Josep. Des del mateix Sant Josep sortirà la mitja marató i aprofitar un bucle a través de l’últim tram de l’itinerari.

En total la 3 días Trail Ibiza, que ja havia limitat la participació a 450 persones, comptarà amb 350 inscrits de nacionalitats com França, Irlanda, Alemanya, Portugal, Itàlia, Argentina, el Marroc, Estats Units o Dinamarca, encara que molts d’aquests corredors són residents a les illes.

Foto portada JM Muñoz