28 curses en 22 països. A grans trets, aquestes són les dades del calendari de l’Ultra Trail World Tour 2021, que acaba de fer-se públic. Un calendari que, en contra del que podia semblar per la rumorologia, aposta per la continuïtat per al pròxim any, que tots esperem que sigui el de la tornada de les curses després de la situació de pandèmia mundial. Sí que es confirma el que era un secret a veus, la sortida de Transgrancanaria, una prova que havia estat associada a l’UTWT des de la seva creació i que deixa aquesta temporada a Penyagolosa Trails i Val d’Aran by UTMB com a úniques curses a territori nacional. També cau la Lavaredo Ultra Trail.

L’Ultra Trail World Tour 2021 manté per tant la majoria de les proves previstes en 2020 i introdueix alguna novetat. Apareixen al calendari la Ultra Trail Snowdia al Regne Unit, Kullamanen a Suècia i dues franquícies UTMB, la Thailand by UTMB i la Panda Trail by UTMB. D’aquesta manera, la totalitat de les proves de l’òrbita Chamonix estan presents en el que ha estat fins ara el circuit de referència si parlem d’ultratrail.

Des de l’any 2020, la participació en les curses del circuit ha aportat molts beneficis a tots els corredors gràcies als Running Stones, dissenyats per facilitar i accelerar l’accés a les populars curses de l’UTMB® Mont-Blanc. A partir de gener de 2021, els finishers rebran 3 Running Stones per cada cursa de l’Ultra-Trail® World Tour d’una distància major o igual a 50 km. Aquests Running Stones són acumulables i poden utilitzar-se per accedir directament a les curses de l’UTMB® Mont-Blanc augmentant les possibilitats en el sorteig.

A causa del context sanitari, les curses cancel·lades o ajornades en 2021 podran ser substituïdes per Curses Virtuals i proporcionar als corredors una compensació esportiva, com els Running Stones, sota determinades condicions, permetent així als organitzadors i corredors seguir mobilitzats. Aquest nou sistema funcionarà gràcies a l’UTWT Virtual Club llançat el 22 d’octubre, que ja compta amb 57 nacionalitats i prop de 1000 corredors a tot el món.

Des dels seus inicis en 2014, l’Ultra-Trail® World Tour s’ha anat expandint gradualment per incloure les curses d’ultra resistència més icòniques i prestigioses del món. De 10 esdeveniments el 2014, l’Ultra-Trail® World Tour ara compta amb 28 esdeveniments de 22 països i 5 continents. A la llista original – que incloïa les curses celebrades a Hong-Kong, Espanya, Nova Zelanda, Japó, Austràlia, EUA, França i Suïssa s’han unit ara esdeveniments a Anglaterra, Suècia i Tailàndia

El calendari 2021 s’iniciarà a Hong Kong el 16 de gener i finalitzarà a Oman el 3 de desembre.

Text original de Territorio Trail Media. Foto: Aran by UTMB