La pandèmia de la COVID-19 també s’enduu per davant el Tor des Geants 2020. La prova alpina italiana, que s’havia de celebrar del 11 al 20 de setembre, es veu obligada a cancel·lar les quatre curses que formen part de l’esdeveniment (Tor des Glaciers, Tor des Geants, Tot Dret i Passage au Malatrà) davant la impossibilitat de garantir la seguretat sanitària per a corredors i voluntaris de la vall d’Aosta.

Tal i com informen en el seu comunicat oficial, l’organització del VDA Trailers havia plantejat mesures de seguretat fins a l’últim moment per a que l’esdeveniment es celebrés:

“De seguida vam prendre mesures en dos fronts. En el primer vam fer un seguiment de l’evolució de la pandèmia i prendre nota de les indicacions del govern italià. Al segon front, vam buscar solucions alternatives. Hem pensat, avaluat, comparat, discutit no només dins de la nostra organització, sinó també amb organismes regionals, patrocinadors i experts en logística. En un flux continu de reunions remotes amb l’esperança de poder trobar una solució que permeti l’organització del TORX al setembre”.

Entre altres mesures, havien proposat “l’activació de sortides esglaonades i la separació de les estructures de les bases de vida, tot i que a l’hora de la veritat hagués requerit un major nombre de voluntaris i personal qualificat sense cap garantia de poder-los disposar, tenint en compte que el compromís principal de tots aquests “actors” indispensables continua sent afrontar l’emergència sanitària nacional”.

Retorn del 50% de l’inscripció i sense sorteig per a properes edicions

Segons la normativa de la cursa, a cada corredor se li reemborsarà el 50% de la quota d’inscripció. A més se li assegura una plaça per a les properes edicions, previ pagament corresponent, a escollir entre 2021, 2022 i 2023, sense necessitat de passar per sorteig i amb la possibilitat de cedir el dorsal a un altre corredor.

Tot i això, tots els corredors inscrits en aquest 2020 podran demanar la bossa del corredor d’aquesta edició, que serà enviada al domicili sense cap cost adicional.


També et pot interessar:

Els tretze indestructibles del Tor des Géants 2019