Nova estocada per a l’esport català. Si ja de per si el calendari de curses per muntanya a Catalunya s’havia vist afectat per les nombroses cancel·lacions a causa de la pandèmia, ara es veu obligat a posar de nou el fre.

L’activitat s’aturarà almenys durant els dos pròxims caps de setmana per intentar frenar l’increment de casos de Covid-19 al país. Els esdeveniments afectats ja busquen una nova data per a la seva celebració. Aquestes són:

Tanmateix, se seguiran permetent els entrenaments amb els grups estables habituals i seguint els protocols establerts per cada federació per evitar el contagi de la Covid-19.

Aquesta mesura ha estat aprovada pel PROCICAT com a una de les noves restriccions que ha anunciat el govern català per contenir els rebrots de coronavirus que s’han tornat a incrementar les darreres setmanes.

Les diferents federacions esportives catalanes, entre elles la FEEC, han demanat que l’aturada sigui només de dos caps de setmana i que es pugui tornar a la competició per garantir la normalitat federativa del país.

Fins a 19 curses celebrades després del confinament

D’ençà que el passat 21 de juny s’aixequés el confinament, s’han celebrat a Catalunya fins a dinou curses per muntanya amb una participació de 4.025 corredors. A totes elles s’han posat en funcionament els protocols de seguretat adients i on ha quedat demostrat que l’esport, seguint les mesures establertes, és totalment segur. De fet, no es té coneixement de cap positiu per Covid-19 arran d’haver participat en alguna cursa per muntanya.