Els Bastions 2023 obre inscripcions

La prova de la vall de Ribes se celebrarà el 13 de maig, quinze dies abans de l'habitual per les restriccions del Parc Natural

775

Els Bastions celebrarà la seva tretzena edició el proper 13 de maig de 2023 esperant repetir l’èxit dels últims anys, on més de 1.200 corredors van gaudir d’un dels racons més macos del Pirineu català: la vall de Ribes. La prova s’avança 15 dies a la seva data habitual degut a la nidificació de la Perdiu blanca dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser.

L’ esdeveniment seguirà amb el mateix format que les últimes dues edicions. La prova reina tornarà a ser la modalitat Ultra, que enguany ha comptat amb un traçat de 71km i 4.709m de desnivell positiu. A grans trets, els participants resseguiran tota la carena de l’olla de Núria des de Fontalba fins a l’alberg Niu de l’Àliga tot coronant els principals cims dels bastions i de forma autosuficient. Després de passar pel refugi Coma de Vaca, el traçat ascendeix fins el Balandrau, on es perdrà alçada fins a tornar de nou a Ribes de Freser.

Recordem que en cas de mal temps, l’itinerari alternatiu de l’Ultra serà el de la Marató, que acumularà 51km i 2.943m de desnivell positiu, passant per Fontalba, Núria, Coma de Vaca i el Balandrau, evitant el tram de l’olla de Núria. Per tancar el programa, una de curta: la prova Trail de 21 km i 1.394 m+ gaudeix de l’entorn de Ribes de Freser i Pardines.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ des del 12 de desembre fins al 10 de maig. El preu de la inscripció és de 81 euros per a la Ultra, 59 euros per a la Marató i 35 euros per a la Mitja Marató.

Els Bastions, història de la travessa de la Vall de Ribes

Al 2011 sorgia l’idea de crear una travessa a peu que donés la volta a la vall de Ribes, a similitud de les ja existents Carros de Foc o Cavalls del Vent, aprofitant els establiments i refugis que proporciona la vall. Naixia els “Bastions”, en referència a l’arc de muntanyes que envolta la vall i els seus cims com a bastions que resguarden els sis municipis que la conformen.

La travessa, de 105 quilòmetres i 7.600m de desnivell positiu, prenia com a punt de partida i arribada la localitat de Ribes de Freser. Dividida en cinc etapes, recorria els pobles i punts culminants de la vall, com el Puigmal, el Bastiments i el Taga. El format Open es podia realitzar en l’època estival compresa entre l’1 de juny i el 30 de setembre.

Llegiu més de la seva història i guanyadors en aquest enllaç.