Els universitaris, a pel primer Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya

La localitat burgalesa de Miranda de Ebro albergarà l'estrena del campionat universitari i inaugurarà la Copa d'Espanya de curses per muntanya de la FEDME

317
Els joves catalans de la FEEC participaran al primer campionat estatal universitari. Foto: FEEC

Miranda de Ebro (Burgos) acollirà el proper diumenge el primer Campeonato de España Universitario de Carreras por Montaña, emmarcat en el conjunt de proves de la CxM Miranda de Ebro. Una iniciativa de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) i que, aquesta primera edició, està organitzada pel Servicio de Deportes de la Universidad de Burgos junt amb el Club Mirandés de Montaña.

La prova universitària es realitzarà sobre un traçat de 20,5 quilòmetres amb 1.230 metres de desnivell positiu. La cursa recorre un dels camins més bells i emblemàtics de la zona com és la Senda de los Tejos, tot passant per la Mina i l’ermita de San Juan, a més farà un dur ascens a la Cruz de Motrico per després coronar el Peñalrayo (956m) i baixar cap a la meta.

Des de Catalunya hi pendran part amb sis esportistes: Jan Castillo (CE Moianès Indep), Ïu Net (AE Trail Xics Montseny), Aniol Pujiula (GECA Lletissonada), Iu Jaume (AEC Capgirell), Mireia Lüscher (UE Vic) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà).

La prova absoluta, de 28,5 quilòmetres i 1.840m positius, inaugurarà la Copa d’Espanya en Línia de la FEDME. En aquesta modalitat també tindrem participació catalana: Pau Lleixà (CCE Trencacims), Eva Cristina Llobat (Club BTT Montbike), Lluisma Mas (Club BTT Montbike) i Sergi Beltran (AE Ekke Lleida).

La prova també obrirà el circuit de les National Skyrunner Series 2024. Els 3 primers/es classificats en acabar la competició (3 proves) i que hagin corregut una prova de les Skyrunning World Series, tindran accés a la final de les SkyMasters de les Skyrunning Wold Series, que es disputarà a la Marató dels Dements al novembre.

També serà seleccionable per al Mundial de Skyrunning a Desafio Urbión, que se celebrarà al mes de setembre. Aconseguirà plaça amb la selecció nacional el primer i la primera després de l’acumulat de punts de les 3 primeres proves de la Copa d’Espanya en Línia.