Ultra Montseny 2024: Ramon Nicolás i Neus Colomer campions

Ambdós guanyen la prova reina de la Ultra Montseny i s'estrenen en el palmarès de la competició. Arnau Seguí i Judith Marín s'enduen el triomf en la 61k, mentre que Dani Castillo i les germanes Picón s'alcen amb la victòria de la 38k.

1139
Ramón Nicolás Sánchez s'estrena com a campió de Ultra Montseny 2023. Foto: Mario Cobler

hLa desena edició de la Ultra Montseny va tornar a mostrar el ric patrimoni d’aquest massís del prelitoral català. Fins a 500 corredors van poder gaudir d’alguna de les seves tres distàncies, prenent la població de Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) com a epicentre de l’esdeveniment.

La ultratrail va tornar a ser el plat principal, amb un recorregut de 80 quilòmetres i 5.087 metres de desnivell positiu. La cursa va coronar alguns dels cims representatius del Parc Natural del Montseny, com el Turó de l’Home (1.660m), el Matagalls (1.628m), el Sui (1.314m) i el Turó del Samont (1.273m), tot passant per alguns dels pobles més representatius del massís com el Montseny o Viladrau.

La cursa masculina va estar dominada per Ramón Nicolás Sánchez de principi a fi. El de Sant Boi va marcar el ritme de la cursa, tot i que no ho va tenir fàcil davant de corredors com Alejandro Villarino, Joan Escofet o Sergio García. La dura pujada al Turó de l’Home per la vertiginosa Sitja del Llop serviria per a que Nicolás obrís una bretxa suficient davant els seus rivals. Només Alejandro Villarino seria capaç d’aguantar-li el ritme fins a mitja cursa, però la superioritat del corredor de Flying Burrito Team seria abrumadora i aconseguiria la seva primera victòria a Ultra Montseny amb un temps de 9h17’05”.

“Estic molt content perquè m’ha sortit una cursa perfecte. M’he l’he pres com a test de cara a propers objectius, Lavaredo i CCC, i la veritat és que ha anat rodó. Tot i la calor, m’he trobat força bé i he pogut gaudir del recorregut, que era realment espectacular”, ha declarat Ramón Nicolás a l’arribada.

Alejandro Villarino seria segon amb 9h50’33” i Joan Escofet tancaria el podi masculí amb 9h51’10”.

Neus Colomer, recent guanyadora a Matxicots, suma un nou triomf en una cursa de llarga distància. Foto: Mario Cobler

En clau femenina, Neus Colomer va realitzar una autèntica exhibició, dominant de principi a fi i creuant la línia d’arribada en 11h51’19”. “Ha estat una cursa molt dura, patida i gaudida a parts iguals. El recorregut ha estat espectacular, no es pot descriure amb paraules el veure sortir el sol amb aquelles vistes que tenim al costat de casa. Va ser d’aquells dies rodons que va sortir tot bé i l’esforç dels darrers mesos ha donat els seus fruits”, assenyala Colomer.

La segona posició seria per Montse Gracia amb un temps de 12h13’32”, mentre que Ludmila Hassan tancaria el podi parant el crono en 13h00’01”, a només un minut de la francesa Laetitia Seignovert que havia filtrejat amb les primeres posicions durant bona part de la cursa.

Dues curses i clars dominadors

El Trail Montseny, de 61km i 3.628m de desnivell positiu, va recórrer la segona part de la cursa més llarga entre Montseny i Sant Esteve de Palautordera. Una cursa força exigent que va posar a prova les cames dels corredors. Arnau Seguí es va endur el triomf masculí amb 7h12’03”, Pau Bogunyà segon amb 7h38’49” i Valentín Nicolás tercer amb 8h07’30”. En l’apartat femení, victòria de Judith Marín i sisena de la general amb 8h57’06”, per davant de Jone Urkizu (10h16’26”) i Maria Guardia (11h16’28”).

Tancaria el programa la distància més curta, de 38km i 1.818m de pujada, que es va disputar entre les localitats de Viladrau i Sant Esteve. Dani Castillo aixecaria el triomf amb 3h25’46”, per davant d’ Albert Llonch (3h46’03”) i Pakito Pérez (3h51’08”). En dones, les germanes Raquel Picón i Irene Picón compartirien victòria amb 4h42’35”, mentre que Alba Nidia Espinales tancaria el podi femení amb un temps de 4h48’28”.