Albert Llonch (CA Terra de Volcans) i Elena Moya (Forever Young Runners) s’estrenen en el palmarès com a guanyadors de l’Ultra Montseny. Una edició que va comptar amb uns 600 corredors en una jornada marcada per les baixes temperatures i un aspecte gèlid en tot el massís.

La ultratrail va tornar a ser la modalitat principal de l’esdeveniment, allargant-se aquest any fins als 80km i un desnivell positiu de 5.201m, prenent la població d’Aiguafreda (Vallès Oriental) com a epicentre de l’esdeveniment. La cursa va visitar alguns dels llocs més espectaculars del Parc Natural del Montseny, com Coll Pregon, Sant Segimon, Tagamanent, el Sui o Vallforners, tocant sostre al punt més enlairat del massís, el Turó de l’Home, situat a 1.712m d’altitud.

La cursa masculina va ser molt disputada al capdavant per tres protagonistes, que al final van ser els que van copsar el podi. Albert Llonch va ser el corredor que va portar la veu cantant junt amb l’asturià Samuel Obaya i l’actual campió de la Copa Catalana d’Ultres, el català Sau Domènech. La diferència entre tots tres ha estat de pocs minuts al llarg dels 80km de recorregut. L’últim descens ha dictat sentència, on Llonch ha pogut desempallegar-se dels seus rivals i creuar la línia d’arribada en solitari amb un temps de 8h49’50. Magnifica cursa del garrotxí que ja porta alguns anys demostrant el seu potencial en les curses de llarga distància.

Sau Domènech, que havia estat el tercer en discòrdia en la lluita per la victòria durant bona part del recorregut, es mostraria més fort en la part final i es faria amb la segona posició amb 8h55’15”, a tan sols 25 segons del tercer classificat, Samuel Obaya.

En clau femenina, Elena Moya va realitzar una autèntica exhibició, dominant de principi a fi i creuant la línia d’arribada en 12 hores i 15 segons. La nord-americana del Trail Running Girona, Cheynna Treto, va ser segona 12 minuts després, mentre que Alicia Garrido tancaria el podi parant el crono en 12h33’17”.

Dues curses força disputades

La Trail Montseny (MV), de 53km i 3.216m de desnivell positiu, va recórrer la segona part de la cursa més llarga entre Montseny i Aiguafreda. Una cursa força exigent que ha posat a prova les cames dels corredors. Sergi Pascuet s’ha endut el triomf masculí amb 5h07’10”, mentre que Roger Martínez i Jordi Gamito han compartit la segona posició ex-aequo amb un temps de 5h11’20”. En l’apartat femení, victòria d’Irati Tapia (7h22’26”) per davant de Maria Belen Pacchiotti (7h24’11”) i Begoña Rodríguez (7h28’01”).

La Trail (VA) de 26km i D+1.365m, s’ha disputat entre les localitats de Viladrau i Aiguafreda. Una cursa que ha estat força emocionant i no s’ha resolt fins als instants finals. Enric Gómez aixecaria el triomf en l’esprint final amb 2h26’38”, per davant de Ruben Caseny. Tancaria el podi masculí Gerard Llorà tres minuts després. En dones, Emma Bonnemort es penjaria els llaurers amb 2h56’41” per davant de Judit Inglès (3h00’53”) i Neus Colomer (3h05’51”).