L’ Ultra Montseny 2017 serà recordat per les dures condicions meteorològiques que van patir els tres-cents participants. Les previsions es van complir i el fred, la pluja i la neu van fer acte de presència, convertint en una heroïcitat finalitzar la present edició. De fet, entre les dues modalitats de cursa, només cent vuitanta-un corredors van poder cercar la línea d’arribada situada a la població de Seva (Osona).

En la modalitat Ultra, de 84km i 4.654m de desnivell positiu, el guanyador va ser Marc Puig amb un temps de 9h54’10”. A mesura que passaven els quilòmetres, Puig obria distància entre els seus perseguidors Francesc Martín (10h21’43”) i Sergi Bañeras (10h21’45”), segon i tercer classificat respectivament, i entrava a meta en solitari a quasi bé mitja hora de diferència. En l’apartat femení, Mireia García prenia el lideratge en el primers compassos i lideraria la cursa fins creuar la línea de meta en solitari després de 12h34’12”. Miriam Moreno (13h43′) i Berta Rodríguez (14h13’27”) la van acompanyar dalt del podi.

En quant a la classificació per equips, la parella formada per Jordi Vidal i Josep Pera en van ser els guanyadors amb un temps de 11h46’24”.

A la vegada es va disputar la modalitat Trail, de 37km i 2.386m de desnivell positiu, que aprofitava el traçat de l’ultra trail entre el poble de Montseny i Seva. Jordi Gamito va sumar una nova victòria, guanyant de forma contundent després de 3h49′. En noies, Laura Céspedes vencia amb solvència amb un temps de 5h23’54”. Per la seva banda, el trio format per Aleix Cunillera, Álex Martínez i Esteve Olivé s’emportarien la victòria en la categoria per equips.