La Trencacims de Paüls ha aconseguit un trinomi quasi bé perfecte entre el corredor, la organització i el territori, on tothom hi surt guanyant. Enguany celebra la seva cinquena edició en plenitud, on prop de de sis-cents participants sortiran pels carrers de la població sota el so de la coneguda cançó d’Elèctrica Dharma “La presó del rei de França” i escortats per mig centenar de torxes enceses davant un poble volcat en l’esdeveniment.

El recorregut de 50 quilòmetres i 4.138m de desnivell positiu a través del Parc Natural dels Ports és realment exigent però a la vegada espectacular. El pas de la Finella és sense dubte un dels llocs més emblemàtics d’un itinerari que coronarà cims rondant els 1.100m d’alçada, com la Punta de l’Aigua, la Mola Grossa, el Tossal d’Engrilló o la Mola dels Atans.

La línia de sortida tindrà un ventall de corredors de gran nivell, com Pau Capell. El santboià és el gran favorit per alçar-se amb la victòria, encara que no ho tindrà fàcil davant Dani Aguirre, Carlos Bartrina, Àlex Izquierdo, Javier Puit, Pep BallesterAndreu Simón o Albert Viñau. També en categoria femenina la victòria serà renyida, on destaquem a corredores com Gemma Colomé, Marta Batalla, Sonia Regueiro i Elena Ferreres.

Ja en la jornada dominical es disputarà la Cursa de Paüls, de 23 quilòmetres i 1.932m de desnivell positiu, que enguany serà prova puntuable per a la Lliga Catalana de Curses de Muntanya.

Foto portada (c) Ramón Ferrer