El poble de Paüls (Baix Ebre) es va tornar a omplir de gom a gom per acollir la cinquena edició de la Trencacims, amb una participació de prop de set-cents corredors disposats a descobrir les meravelles que amaga el Parc Natural dels Ports. Un esdeveniment que creix any rere any de forma imparable, convertint-se en un dels referents del calendari de trail català.

I si per alguna cosa presumia aquesta edició de la Trencacims era per l’altíssim nivell dels corredors que hi prenien part, encara que totes les mirades estaven fixades en el jove Pau Capell que partia com a gran favorit amb l’aurèola de ser un dels millors corredors per muntanya del moment. I no va defraudar. El de Sant Boi va comandar la Ultramarató des del començament, en un grup format per Dani Aguirre, Andreu Simón, Ander Cangas i ell mateix. Poc abans de coronar l’últim dels cims de la jornada, el de Joan Gros (1.073m), Capell i Simón s’escaparien fins a creuar la meta de forma conjunta amb un temps de 6h01’55, a poc més de sis minuts del rècord que va establir Miguel Caballero en l’edició del 2013. Tres minuts després arribaria Dani Aguirre per completar el podi masculí.

Si en homes la lluita per la victòria va ser aferrissada, en l’apartat femení també va ser emocionant fins al final. Susana Rivero va ser la més veloç en creuar l’arribada amb un temps de 8h21’47”, seguida de molt a prop per Sonia Regueiro (8h22’46”) i Lucía Caballero (8h25’54”).

En la jornada dominical es disputaria la Mitja Marató de 23 quilòmetres, però el fort vent va obligar a l’organització a modificar part del traçat, reduint de 1900 a 1600m el desnivell positiu. Ruben Hernández i Roser Espanyol, amb un temps de 2h03’07” i 2h35’43” respectivament, van ser els vencedors.

Classificacions 2017

Foto portada (c) Ramón Ferrer