Cadaqués, una de les destinacions turístiques més visitades de la Costa Brava, viurà aquest diumenge 10 d’abril una nova jornada de ‘trail’ tres anys després. Després dels entrebancs per culpa de la pandèmia, l’exitosa Cadaqués Trail Experience tornarà a reunir fins a 360 corredors per gaudir de l’entorn privilegiat d’aquest enclau de l’Alt Empordà.

Aquesta segona edició tornarà a presentar dues modalitats de cursa:

El Gran Trail Cadaqués, de 27km i D+740m, visitarà raconades com el far de Cala Nans, cala de Sa Sabolla, muntanya del Pení, puig de Sa Cruïlla, muntanya Negra, Portlligat, mentre que el camí de Ronda farà la resta ensenyant-nos penya-segats, platges i cales de gran bellesa.

El Trail Portlligat, de 12km i D+430m, està dissenyada per aquells que vulguin córrer ràpid sense perdre l’oportuntitat de gaudir del seu entorn. Tocarà sostre a Puig dels Bufadors (431m) que servirà com a autèntica talaia on gaudir d’unes vistes extraordinàries de tota la comarca, el Pirineu més pròxim i de tot el Parc Natural del cap de Creus.

La cursa tindrà una gran participació de corredors francesos, donada la proximitat amb el país veí. Entre els corredors més destacats trobarem a Kilian Barbeta, Elisa Mas, Laia Díez o Cora Borrell.

L’ organització ha rebut el segell Petjada Verda, que la certifica com a cursa sostenible i respectuosa amb l’espai natural. Entre les mesures medioambientals, es donarà un got plegable ultralleuger gratuïtament a tots els corredors i les cintes de marcatge seran compostables.

Foto: Jordi Santacana