Clàudia Sabata i Jordi Bolet, els més ràpids en la Vertical Sobrepuny

1036

Dia espectacular el que es va viure a la novena edició de la Vertical Sobrepuny, tant per la meteorologia, dia amb una boníssima visibilitat i bona temperatura, com pel bon nivell de participació i de resultats.

Finalment les previsions meteorològiques no s’han confirmat (previsions de temperatures mes baixes i fort vent), en canvi si s’han confirmat les altres previsions del resultat dels favorits de la cursa.

Mes de dos-cents inscrits entre les dues distàncies. Per una banda la categoria infantil amb un recorregut de 2 km i 400+, per altra la resta de categories amb 3,5km i 800+ amb arribada al cim del Sobrepuny, a 1651m d’altitud.

Puntualment a les 15:30 s’ha donat el tret de sortida inaugurant-se la 12a edició de la copa catalana de curses verticals feec. Ja des de les primeres rampes s’han anat definint els favorits. Primers trams per corriols, pistes i prats on es pot correr. Conforme les pendents s’anaven tornant mes dretes cap a la segona part del traçat es quan s’han anat definint les posicions.

En categoria masculina, en Jordi Bolet (UE Vic) ha confirmat que era el gran favorit a endur-se la victòria i així ha estat. Ha creuat la línia d’arribada amb un temps de 30 minuts i 44 segons. Pocs segons mes tard ha entrat en Marcel Romaní (UEC Gracia). Albert Ballús (GE Manlleu) tanca el podi amb un temps de 32 minuts i 2 segons.

En categoria femenina la vencedora ha estat la Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) amb un temps de 38 minuts i 50 segons. A continuació ha creuat la línia d’arribada la vigent campiona de la Copa Catalana de Curses Verticals, la Georgina Gabarró (GE Oliana) a menys d’un minut. A només dotze segons de Gabarró ha entrat Marta Llagostera (GE Oliana) amb un temps de 39 minuts i 50 segons. Tres noies han estat les que han pogut baixar de 40 minuts, sent un repte força exigent.

En categoria infantil masculina el guanyador ha estat en Marti Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) amb un temps de 17 minuts i 16 segons, demostrant la rapidesa del traçat. A només 13 segons ha entrat el segon classificat que ha estat l’infantil de categoria sub14 en Joan Guiteras (CE Moianés Independent). En tercera posició ha entrat en Marc Font (CE Moianès Independent) amb un temps de 17 minuts i 56 segons.

A la categoria infantil femenina el resultat ha estat la Rut Córdoba (CE Sant Quirze) com a vencedora amb un temps de 22 minuts i 37 segons. Trenta segons més tard ha entrat l’Aina Roca (AE Mountain Runners del Berguedà). Completava el podi Miriam Recasens (GE Forces, forts i ferms) amb un temps de 23 minuts i 56 segons.

La segona prova de la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC serà el proper 21 de maig a Barruera amb tot un clàssic del calendari català: la Cara Amon, que amb 13 edicions es confirma com la més veterana del calendari català.

Resultats VERTICAL SOBREPUNY

Text i foto: Pere Marsé