Cadaqués torna a vibrar amb la ‘Trail Experience’

Jordi Pinyol i Climent Domingo ex-aequo i Laia Díez guanyen en la cursa llarga, mentre que Julien Durant i Carlotta Finn s'imposen en la modalitat curta de la segona edició

1296

Gran matinal la viscuda a Cadaqués (Alt Empordà), sens dubte un dels pobles amb més encant de Catalunya. La Cadaqués Trail Experience va tornar a ser un èxit organitzatiu, reunint a més de 350 corredors en la seva segona edició dividits en dues modalitats de 27 i 12km.

El Gran Trail Cadaqués, de 27km i D+740m, ha visitat raconades com el far de Cala Nans, cala de Sa Sabolla, Puig de Sa Cruilla, Mas Rumanyac, Mas la Llobatera, el Puig dels Bufadors, Portlligat i retornant a Cadaqués a través de penya-segats, platges i cales de gran bellesa.

Els catalans Jordi Pinyol i Climent Domingo han compartit victòria amb un temps de 2 hores, 16 minuts i 15 segons. Ambdós s’han anat alternant al capdavant, mostrant la seva superioritat davant els seus rivals. Pau Parellada ha creuat la línia d’arribada en tercera posició cinc minuts després.

En dones, Laia Diez ha fet bona la seva condició de favorita i s’ha imposat amb superioritat parant el crono en 2 hores, 35 minuts i 5 segons. Més renyida ha estat la lluita per la segona i tercera posició. Finalment, Txell Parareda pujaria al segon esglaó del podi amb 2:50:35, mentre que Carole Portillo tancaria el podi femení en 2:55:20

Domini francès en el Trail Portlligat

El Trail Portlligat, de 12km i D+340m, ha estat una cursa ràpida i explosiva. Des del mateix poble de Cadaqués, s’han enfilat directament a puig dels Bufadors (431m), d’on han gaudit d’unes vistes extraordinàries de tota la comarca, el Pirineu més pròxim i de tot el Parc Natural del cap de Creus.

I tant ràpida ha estat que els guanyadors han volat literalment, cobrint el recorregut en menys d’una hora.

La lluita per la victòria masculina ha estat força emocionant, on el francès Julien Durant s’ha imposat amb un registre de 56 minuts i 18 segons, a tant sols 18 segons del segon classificat, el català Aniol Puig. Stephane Torrens ha tancat el podi arribant a Cadaqués amb 58 minuts i 39 segons.

En dones, Carlotta Finn ha guanyat amb superioritat amb 1 hora, 9 minuts i 4 segons, davant de Claire Pearson (1:13:12) i Aina Masferrer (1:18:36).

Classificacions Cadaqués Trail Experience

Foto: Roger Mestre