L’OTSO Travessa d’Encamp creix amb una nova ultratrail a Andorra

La seva 39a edició ja supera els 800 inscrits i comptarà amb cinc recorreguts

2793

La OTSO Travessa d’Encamp ja supera els 800 corredors a falta de dues setmanes pel tancanent de les inscripcions. Xifra rècord per a la seva 39a edició, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 de maig. La cursa més antiga del país andorrà incorpora al seu programa una ultratrail de 84 km per les zones més emblemàtiques de la parròquia d’Encamp.

La 39a edició de la OTSO Travessa d’Encamp comptarà amb cinc modalitats (7k, 12k, 21k, 42k i 84k) les quals totes seran puntuables per la Copa d’Andorra de curses de muntanya menys la distància més llarga.

La marató, que tant bon gust va deixar als corredors de l’edició passada, no tindrà el mateix recorregut que a l’edició anterior de 2021. S’endurirà una mica, arribant a un desnivell positiu de 2.600m, però que guanyarà en bellesa oferint unes vistes espectaculars de la parròquia. Tocarà el sostre d’alguns dels cims propers i es descobriran zones emblemàtiques d’Encamp, transcorrent per refugis, llacs i boscos extraordinaris de muntanya mitjana i alta.

La ultramarató, pels amants de les distàncies llargues

El naixement d’aquesta cursa permetrà als aficionats de les distàncies llargues gaudir d’una nova cursa al país andorrà. La ruta, de 84 quilòmetres i un desnivell positiu de 5.760m, passarà pels cims més alts de les muntanyes que envolta la parròquia encampadana com el Bony de les Neres (2.212m), el Cap de la Coma de les Llops (2.265m) o el Pic Maia (2.618m); collades de gran alçada com el de Montmalús (2.705m) o Pessons (2.776m) i pels refugis més emblemàtics de la zona com el Refugi de l’illa o el del Pla de les Pedres.

Un esdeveniment amb molts quirats

La 39a OTSO Travessa d’Encamp ja compta amb més del 75% dels dorsals venuts quan encara queda més d’un mes perquè finalitzi el període d’inscripcions. Corredors de renom com Sheila Avilés, Clàudia Tremps, Pau Capell o Sergi Garcia han confirmat la seva presència. També comptarà amb la participació de corredors vinguts des de Kènia, que han estat convidats per a l’organització; sense tenir experiència en un terreny tant tècnic com l’andorrà, elevaran sens dubte el nivell d’aquesta edició.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 30 d’abril. El preu de la inscripció és de 55 euros per a la 84k, 35 euros per a la 42k i 25 euros per a la resta de distàncies. El preu no inclou assegurança (+3€). El Welcome pack d’inscripció inclou productes de la marca OTSO: headband, headtube, obsequis i mostres dels col·laboradors, i per als finishers samarreta tècnica OTSO diferent per a cada una de les distàncies i una medalla.

També hi haurà regals, sortejos, una fira del corredor, medalles, copes i premis econòmics per als tres guanyadors i les tres guanyadores de les distàncies de 42 i 84 km.

Text: Albert Torrent