La selecció catalana de curses per muntanya buscarà l’estatal a la ‘CAMOVI’

1444

L’ equip català de la FEEC es desplaçarà aquest cap de setmana a Viveiro (Lugo) per a participar en el Campionat d’Espanya de curses per muntanya de la FEDME.

En aquesta ocasió el títol estatal es disputarà a la Carrera Montes de Viveiro, coneguda popularment com a CAMOVI, sobre un traçat de 42km i 2.625 m de desnivell positiu.

El recorregut de la CAMOVI es desenvolupa a través de paisatges típics de les muntanyes de Galícia: bellesa i duresa a parts iguals, un terreny salvatge i tècnic marcat per la presència de “toxos”, arbustos de gruixudes arrels i fulles amb espines amagades sota flors grogues que creen un espessit sòl que dificulta avançar. Els toxos (tojos) donen caràcter a aquesta prova i marquen la diferència entre córrer a Galícia i no a Astúries o els Pirineus. Però l’esforç es veu recompensat amb la companyia del mar durant gairebé tot el traçat.

Tanmateix també es disputarà el títol per seleccions Autonòmiques, on la Selecció Catalana ha tingut un paper força destacat en els últims anys.

Una selecció amb moltes espases

La flor i nata de la selecció catalana estaran a Lugo, amb una llista de molt nivell. Sens dubte, una de les principals estandards d’aquesta selecció serà la Georgina Gabarró. La corredora d’Òdena segueix amb un estat de forma excepcional aquest 2022, que ja acumula el títol estatal i català de raquetes de neu i un tercer lloc en l’europeu.

Un campionat que veurà el debut amb la samarreta quadribarrada de Julen Calvo, Albert Llonch, Anna Fernández, Natalia González i Nuria Gil. Els bons resultats en aquest començament de temporada els han portat a la convocatòria de la Selecció.

L’equip absolut el composaran: Georgina Gabarró, Anna Fernández, Nuria Hospital, Carolina Rius, Nuria Gil, Natalia González, Sergi Garcia, Edu Hernández, Albert Llonch, Diego Arroyo, Marcel Romaní i Julen Calvo.

En categoria sub23 pendran part Pau Lleixà, Arnau Aranda, Isaac Barti, Sergi Cabeza, Laia Montoya, Carla Esclusa, Nuria Tarragó i Cèlia Balcells. Prendran part sobre un traçat de 21km i D+1.103m.

Un planter amb ganes de menjar-se el món

La selecció catalana es completarà amb els equips juvenils i juniors que estaran formats per integrants del CTCMC que tornaran a buscar repetir l’èxit dels darrers estatals on els corredors i corredores catalans han pujat en tots els pòdiums de les categories de formació.

Rullan ha convocat per la cursa gallega als juvenils: Mar Córdoba, Martina Gonfaus, Berta Guitart, Lina Escura, Jan Castillo, Iu Net, Jan Torrella i Lluís Puigvert. I als juniors: Mireia Lüscher, Joana Planas, Marina Curto, Iu Jaume, Ramon Caballeria, Aniol Pujiula, Roger Bella i Nil Puchol.

La cursa juvenil i junior constarà d’un recorregut de 10km i D+446m.

Foto: FEEC