Silvia Trigueros i Aleix Toda estrenen el palmarès de l’Ultra Trail Trencacims

Abel Carretero i Yasmina Castro guanyen la Ultramarató, mentre que Sergi Garcia i Natalia González s’emporten la Mitja Marató

921

El fort vent i les baixes temperatures van marcar la jornada de dissabte quan es disputaven les distàncies llargues: l’Ultra Trail Trencacims (75km i 5300+) i l’Ultra marató de les Terres de l’Ebre (53km i 4050+). Amb tot, més de 300 participants van prendre part d’una sortida emocionant amb focs artificials i la ‘Presó del Rei de França’ com a banda sonora.

Una novena edició especial, ja que després de dos anys d’espera aquest cap de setmana es va poder disputar la primera Ultra Trail Trencacims (Trofeu Acana) que també encetava el calendari de la Copa Catalana d’Ultra Resistència. Un recorregut exigent, dur i tècnic de 75 quilòmetres i 5.300 metres de desnivell positiu. En aquesta distància es van imposar Aleix Toda (CE l’Areny) amb una marca espectacular de 9:13:59 i Silvia Trigueros (Scarpa-Land) amb 12:18:41. Isaac Salvat va seguir de prop a Toda, sent el segon classificat amb 09:17:03 i la tercera posició va ser per l’ebrenc Aitor Tomàs (CE Trencacims) amb una marca de 09:27:39. Trigueros va dominar la cursa, treien una hora de distància a la segona classificada Alba Alemany (CE Trencacims) amb 13:18:41, mentre que la tercera va ser Laia Gilibets (Trail Solsonès-Centre) amb 13:31:05.

D’altra banda, Abel Carretero (Team Inov-8) i Yasmina Castro (Club Deportivo Gallotia) van ser els vencedors de la prova reina de la Trencacims: la Ultramarató de 53 quilòmetres i 4.050 metres de desnivell positiu. Carretero va revalidar títol que va guanyar el 2019, any que es va disputar per últim cop aquesta modalitat abans de l’aturada per la pandèmia. Es va imposar amb una marca de 06:17:01 i dos minuts més tard entrava per meta el corredor de Matxacuca, Diego Arroyo (06:18:51), aconseguint la segona plaça i Alejandro Mayor (Club Deportivo Gallotia) va ocupar la tercera amb 06:25:10. La canària Yasmina Castro (08:28:13) va dominar la prova, ja que va treure més 45 minuts a la segona classificada Marisa Villagrassa (Trail Morvedre) que va fer una marca de 09:16:13. La tercera plaça va ser per Teresa Hinojosa (CE Pedala.cat Balaguer) amb una marca de 09:27:08.

La Ultramarató va ser una prova molt disputada, ja que estava dintre els criteris de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) per escollir els components de la selecció espanyola en distància Ultra per als campionats de Copa del món a la ISF que es disputarà a Itàlia.

Diumenge va ser el torn de la Mitja Marató (24km i 1800+), segona prova puntuable de la Copa Catalana de la FEEC i la tercera del circuit de les Terres de l’Ebre. En aquesta modalitat van guanyar Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) amb un temps de 02:19:34, que li va servir per revalidar el títol, i Natalia González (Running Vigia) amb 02:47:14. A vint segons de Sergi Garcia va entrar per meta Andreu Contijoch (AE de l’Urgell) i David Rovira (Cos 360 Montanyà) es va endur la tercera posició amb una marca de 02:22:19. Natalia González es va disputar la primera plaça amb Núria Tarrago (02:47:14) amb qui va protagonitzar un espectacular esprint, metres abans de l’arribada a meta. La tercera plaça va ser per Núria Hospital (Camí dels Ibers Trail Running) amb 02:52:08.

El podi de la Marxa va estar format per Albert Garcia (Camí dels Ibers Trail Running), David Vives (Matarraña Team) i Daniel Lasobras, en categoria masculina i per Marta Fernández, Anna Rodríguez i Lorena Sanchez (+QUEKMS) en categoria femenina. Paral·lelament també es van disputar les modalitats de cursa infantil, cadel, juvenil i junior.

Des de l’organització el balanç d’aquesta novena edició és molt positiu perquè després de dos anys s’han pogut disputar les quatre modalitats de cursa previstes pel 2020. També remarquen l’alta participació, ja que “s’han superat les xifres de l’edició del 2019”.