Després de tres dies corrent per la Costa Brava, els 200 corredors van arribar diumenge a Portbou per completar el recorregut que els ha portat pels racons més bonics de la Costa Brava, a través del sender mediterrani GR 92 i el camí de Ronda.

Els participants van partir de Blanes divendres i, en un format de tres etapes, van cercar les platges de Portbou tot recorrent platges de sorra fina, cales d’aigua de blau turquesa, imponents fars i pobles pescadors, travessant dos parcs naturals com el del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, i el del Cap de Creus.

La quarta edició de la Costa Brava Stage Run va estar marcada pel fort vent, que va fuetejar severament als participants. La segona etapa, que enguany estrenava recorregut entre Platja d’Aro i L’Estartit, va patir una modificació d’última hora. La crescuda del cabdal en la desembocadura del riu Ter va fer impossible creuar-lo amb seguretat i l’organització va decidir, encertadament, desviar als participants fins a Torroella de Montgrí.

La modalitat de 120km ha tingut al català Martí Baquer i a la britànica Alice Donkin com a grans dominadors, imposant-se en les tres etapes amb solvència. Baquer ha obtingut un temps final de 12h24’40’, amb sis minuts de marge sobre Guillem Busquets, que repeteix la segona posició obtinguda l’edició passada. El podi masculí l’ha completat Sitjn Van Ballaer amb 13h15’53”. En categoria femenina Donkin ha pujat al lloc més alt del podi amb un crono acumulat de 15h55’26”, mentre que Jess García i Mariona Triola serien segona i tercera respectivament amb una diferència de només 3 segons!

La modalitat de 80km ha estat dominada de principi a fi pel berguedà Jesús Álvarez amb 8h25’49”, la segona posició se l’ha emportat David Alsina amb 8h42’18” i la tercera posició finalment ha estat per Marc Rivero amb 8h45’13”. En categoria femenina, Anna Tarasova ha controlat les tres etapes amb contundència, classificant-se també la sisena absoluta en la classificació final amb 9h23’29”, per davant de Amalie Bengtsson en 10h16’15” i Alena Maria Pantis amb 10h53’11”.

RESULTATS CBSR 2022

La Costa Brava Stage Run és una cursa que permet recórrer tota la Costa Brava de Sud a Nord i en la que els vincles entre corredors i voluntaris fan que l’experiència sigui molt emocional com ho demostren les imatges viscudes a l’arribada a Portbou. L’organització anunciarà en breu les dates de la propera edició.