Ultra Montseny 2023: Sau Domènech i Ana Cristina Constantin campions

Ambdós guanyen la prova reina de la Ultra Montseny i s'estrenen en el palmarès de la competició. Pau Moreno i Anna Tarasova s'enduen el triomf en la 55k, mentre que Ivan Moreno i Cèlia Balsells s'alcen amb la victòria de la 33k.

1032
Sau Domènech, campió de Ultra Montseny 2023. Foto: Martí Miró

La novena edició de la Ultra Montseny va tornar a mostrar el ric patrimoni d’aquest massís del prelitoral català, que enguany es presentava més sec del normal degut a la manca de pluges que està patint gran part del nostre país. Fins a 650 corredors van poder gaudir d’alguna de les seves tres distàncies, prenent la població de La Garriga (Vallès Oriental) com a epicentre de l’esdeveniment per primer cop.

La ultratrail va tornar a ser el plat principal, amb un recorregut de 80 quilòmetres i 4.868 metres de desnivell positiu. La cursa va coronar alguns dels cims representatius del Parc Natural del Montseny, com els cims del Sui (1.319m) i el Turó del Samont (1.273m), visitant alguns dels pobles més representatius del massís com el Montseny o Viladrau.

La cursa masculina va estar dominada per Sau Domènech de principi a fi. El de Parets va marcar el tempus de la carrera, tot i que no ho va tenir fàcil davant de corredors com Javier Ferrer, Carlos Mantero, Àlex Urbina o Jaume Folguera. Amb el pas dels quilòmetres, la diferència amb la resta s’enxamplaria i aconseguiria la seva primera victòria a Ultra Montseny amb un temps de 9h17’13”.

Per darrera, Urbina i Mantero mantindrien un interessant frec a frec per a la segona i tercera posició. Tant ajustat va ser el final que només 23 segons els separarien a la línia de meta. Álex Urbina entraria segon amb 9h42’07” i Carlos Mantero tancaria el podi masculí en 9h42’30”.

En clau femenina, la romanesa Ana Cristina Constantin va realitzar una autèntica exhibició, dominant de principi a fi i creuant la línia d’arribada en 12h02’16”. La nord-americana del Trail Running Girona, Cheynna Treto, repetiria la segona posició aconseguida en 2022 amb un temps de 12h37’04”, mentre que Elena Moya (guanyadora de l’edició passada) tancaria el podi parant el crono en 12h47’54”, en detriment d’una Belén Pacchiotti que havia filtrejat amb les primeres posicions durant bona part de la cursa.

Dues curses i clars dominadors

La Trail Montseny, de 55km i 3.079m de desnivell positiu, va recórrer la segona part de la cursa més llarga entre Montseny i La Garriga. Una cursa força exigent que va posar a prova les cames dels corredors. Pau Moreno es va endur el triomf masculí amb 5h18’12”, Albert Garcia segon amb 5h44’19” i Aleix Ferrer tercer amb 5h47’00”. En l’apartat femení, victòria d’Anna Tarasova (6h24’46”) per davant de Núria Hospital (6h48’02”) i Sara Sanante (6h48’10”).

Tancaria el programa la distància més curta, de 33km i 1.218m de pujada, que es va disputar entre les localitats de Viladrau i La Garriga. Ivan Moreno aixecaria el triomf amb 2h36’14”, per davant de Roger Martínez (2h42’27”) i Bernat Falomí (2h45’24”). En dones, Cèlia Balcells es penjaria els llaurers de la victòria amb 3h15’23”, Neus Guinovart seria segona (3h17’59”) mentre que Judit Inglés tancaria el podi femení (3h25’18”).