La Skyrace Comapedrosa 2023 presenta novetats

La cursa formarà part del circuit Internacional XTERRA, amb un nou festival de muntanya: el Comapedrosa Mountain Festival, el 22 i 23 de juliol i incorpora una prova vertical

753

Els propers 22 i 23 de juliol, la localitat andorrana d’Arinsal i el seu magnífic entorn acollirà un dels esdeveniments més espectaculars del calendari del trail running andorrà amb la celebració de les clàssiques Skyrace Comapedrosa i Skyrace Arinsal, a la què s’incorpora una prova vertical.

La Skyrace Comapedrosa, amb 24km i D+2.375m, mantindrà la mateixa essència de sempre. Els participants gaudiran dels senders tècnics, els cims i els paisatges del Parc Natural del Comapedrosa, l’estació de Pal-Arinsal, el Pic de les Fonts, el Pla de l’Estany, l’Estany Negre, i molts altres punts a descobrir en un paratge de somni.

Com a novetat, aquesta prova formarà part del circuit XTERRA Trail Run World Series. Un circuit internacional dissenyat per combinar comunitat i aventura, amb més de 30 curses i 20 països representats d’Europa, Amèrica i la regió d’Àsia- Pacífic.

El 2022 la Merrell Skyrace Comapedrosa va veure coronar-se la canadenca Lindsay Webster i el francès Damien Humbert, però per les valls del Comapedrosa han desfilat figures del trail running mundial com Kilian Jornet, Tom Owens, Denisa Dragomir, Christian Mathys o Sheila Avilés.

A banda de la Skyrace Comapedrosa també hi haurà la Skyrace Arinsal (19km i D+1.456m), a les quals s’hi sumarà la Vertical Comapedrosa (8km amb 1.480m+), un repte que proposa ascendir al cim del Coma (2.943m) on estarà la meta, en una cursa vertical des d’Arinsal.

Neix el Comapedrosa Mountain Festival

Després de 14 edicions de la Skyrace Comapedrosa fa un pas endavant i formarà part del Comapedrosa Mountain Festival, un festival de muntanya que neix aquest 2023 pensat per a tota la família. Com explica el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització del Comú de la Massana, Josep Maria Garrallà: “el format s’ha transformat per omplir Arinsal de tres dies d’activitats i dinamitzar tota la parròquia de la Massana. La intenció és que els participants gaudeixin de les proves però també puguin passar estones de diversió amb les famílies i la resta de públic, a través d’activitats non-stop”. Amb aquest nou format es multipliquen les activitats esportives en un cap de setmana que promet diversió a família en contacte amb la natura. Comapedrosa Mountain Festival, un cap de setmana d’activitats i autèntic trail running a Arinsal. Les inscripcions de les curses ja es poden fer al web oficial.