L’actualitat del cap de setmana: 01-02/04/2023

378
La Ultra Montseny va ser una de les cites destaques del cap de setmana. Foto: Martí Miró

Aquesta setmana han participat un total de 2.245 corredors, repartits entre 6 curses per muntanya, dels quals 1.546 van ser homes i 699 dones. La prova amb més participació va ser la Ultra Montseny amb 511 corredors.

Sau Domènech i Ana Cristina Constantin guanyen l’Ultra Montseny

Ambdós guanyen la prova reina de la Ultra Montseny i s’estrenen en el palmarès de la competició. Domènech va dominar els 80km de principi a fi i millora la segona posició aconseguida en l’edició passada. Alex Urbina i Carlos Mantero completarien el podi masculí. Per la seva banda, la romanesa Ana Cristina Constantin s’imposaria amb claredat davant Cheynna Treto i Elena Moya.

Pau Moreno i Anna Tarasova es van endur el triomf en la 55k, mentre que Ivan Moreno i Cèlia Balcells s’alçarien amb la victòria de la modalitat de 33k.

Llegeix la notícia completa

Miquel Corbera i Nuria Gil, campions de Catalunya de Trail Running

Sant Julià de Cerdanyola, al Berguedà, va acollir el campionat nacional de l’especialitat de la FCA, on el fort vent va ser el gran handicap pels poc més d’un centenar de corredors que van participar. Entre ells, Miquel Corbera, que es va alçar amb la victòria i el títol català al sarró. Eduard Hernández i Victor del Águila completarien el podi masculí.

A la prova femenina, Núria Gil va ser la corredora més ràpida i es proclama campiona de Catalunya per quarta vegada consecutiva. Gil es va imposar a Natalia Gonzalez i Gisela Carrión. En categoria sub-23, victòries per a Arnau Montaner i Maria Carner.

Cal recordar que aquest campionat va donar places directes als guanyadors per representar Catalunya al campionat d’Espanya de Trail per Federacions Autonòmiques del proper 7 de maig a Navarra.

-Escolteu les declaracions de Miquel Corbera i Núria Gil al podcast del final-

Breus:

• La Skyrace Comapedrosa, una de les curses clàssiques del Pirineu andorrà, se celebrarà els propers 22 i 23 de juliol, enguany formarà part del circuit internacional de les XTERRA. Com a novetat, incorpora un prova vertical, que pujarà al cim del Comapedrosa des de Arinsal. Tot això estarà englobat dins el programa de el Comapedrosa Mountain Festival.
  • La Ultra Pallars 360, que se celebrarà els propers 15 i 16 de maig, ja superen els 350 corredors i recordar que es mantenen les inscripcions obertes per a les distàncies de 102, 49, 27 i 15 km. I també per a la competició per equips de la Ultra.
  • Abel Carretero deixa per motius personals l’equip Inov-8
  • Pluja de medalles als Estatals d’esquí de muntanya de relleus i per equips amb fins a catorze podis pels catalans en dues jornades de competició a Sierra Nevada. Maria Costa, Albert Pérez i Ot Ferrer, campions d’Espanya per relleus. Marc Ràdua, Ares Torra i Oriol Oliver es pengen el bronze. Maria Costa amb Clàudia Tremps i Albert Pérez amb Marc Ràdua es proclamen Campions d’Espanya per Equips, mentre que Jordi Alís i Nil Cardona  van ser subcampions.
  • L’escaladora del Baix Llobregat, Carla Martínez va establir un nou rècord de Catalunya en una prova d’Escalada de Velocitat amb un temps de 7,58 en el mur de Tarnow (Polònia) que obria la Copa d’Europa de l’especialitat.

Avanç curses proper cap de setmana 09/04/2023 (1 cursa)