La tercera edició de l’Ultra Pallars 360 compta, hores d’ara, amb més de 350 corredors inscrits quan resta poc més d’un mes per a la seva celebració. Corredors de renom com Núria Picas, Sara Sanante, Clàudia Bosch, Mònica Guilera, Ivan Moreno, Jaume Folguera o Albert Pérez han confirmat la seva presència, elevant sens dubte el nivell d’aquesta edició.

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Esportiva Roca Roia, es disputarà el proper 13 de maig al voltant del pantà de Sant Antoni, nexe d’unió de les principals poblacions de la comarca, amb quatre curses de diferents distàncies i dificultats perquè tothom pugui gaudir d’aquest meravellós entorn. La localitat de Tremp (Pallars Jussà) tornarà a ser l’epicentre la prova.

L’Ultra Pallars 360 arriba a la seva tercera edició plenament consolidada a la comarca del Pallars Jussà, un territori amb milions d’anys d’història i un ric entorn natural. La prova pallaresa ha aconseguit, no només fer-se un forat dins l’atapeït calendari de curses per muntanya del nostre país, sinó també deixar un bon sabor de boca als corredors que hi han pres part. De fet, l’edició passada va ser la quarta millor prova valorada pels lectors d’Ultres Catalunya.

La prova reina tornarà a ser la modalitat Ultra, que s’allargarà fins als 100 quilòmetres i 5.000m de desnivell positiu, incorporant com a novetat l’ascens a l’espectacular Pui de Lleràs (1.691m). Amb inici i final a la localitat de Tremp, es prendrà la sortida la mitjanit de dissabte i donarà una gran volta circular al voltant del pantà de Sant Antoni per pistes, corriols i senders.

El recorregut permet la unió perfecta entre un espai natural especial i els nuclis rurals més importants de la zona, com el cim de Sant Corneli (1.351m), roc de Pessonada (1.223m), roc de Neret (906m) o els pobles de Rivert, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur o Talarn.

Es podrà fer individual o en equip de 4 per relleus (23km D+900m / 24km D+1.500m / 26km 1.600m / 27km D+1.000m).

La matinal de dissabte, aprofitant que el circuit és circular es donaran tres sortides:

La Marató Pobla Trail, 49km i un desnivell positiu de 2.200m, prendrà la sortida a La Pobla de Segur i amb arribada a Tremp. Un recorregut que transcorrerà en un 95% per  senders i transitarà per racons feréstecs i poc concorreguts, pujant també al cim Pui de Lleràs.

La Geotrail Pallars, de 27km i D+1.100m, tindrà la sortida a Salàs de Pallars i arribarà també a Tremp, tot passant per Santa Engràcia i Talarn.

L’Entrapussada“, de 15 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, cobrirà el tram des de Talarn fins a Tremp amb un recorregut ple de corriols.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 30 d’abril. El preu de la inscripció és de 75 euros per a la Ultra (25€ per persona en la modalitat per relleus), 45 euros per a la Marató, 25 euros per a la de 27k i 15 euros per la 15k. El preu inclou samarreta commemorativa, avituallaments en cursa, servei mèdic i regals finisher per a les distàncies de 100k i 49k.

L’organització posarà a disposició dels participants un servei de bus per a les diferents distàncies, a un preu de 5€ (Tremp-Pobla de Segur), 5€ (Tremp-Salàs de Pallars) i 3€ (Tremp-Talarn). Aquest servei s’haurà de reservar a l’hora de fer la inscripció.