L’ultrafondista catalana torna a pujar dalt del podi en una prova internacional i amplia el seu extens currículum. L’ Ultra-Trail Austràlia forma part del circuit mundial de l’Ultra-Trail® World Tour 2019.

Emma Roca (Altra Running) ha recorregut els 100km i 4.300m de desnivell positiu en 12 hores, 14 minuts i 23 segons, evidenciant la rapidesa de l’espectacular traçat a través de les Blue Mountains del país oceànic. Així ens relata la seva tercera posició:

“Com era d’esperar, la cursa ha estat molt ràpida i poc tècnica, on quatre fèmines ens hem disputat dues posicions del podi en una final d’infart ple d’escales. Estic molt contenta de seguir pujant dalt del podi sense dedicar-me exclusivament a preparar-ho”.

La cursa ha estat guanyada amb un domini abrumador des del primer quilòmetre per l’atleta local Amy Lambrecht amb un temps de 11 hores, 23 minuts i 8 segons. Tal i com relatava Emma Roca, la resta del podi ha estat molt lluitat. Angélique Plaire ha aconseguit la segona posició en 12:05:18, mentre que la cerdana ha entrat poc després amb un mínim marge d’un minut sobre Fiona Hayvice, quarta classificada.

En homes, victòria del polonès Marcin Swierc (9:31:15), per davant de l’australià Jono O’Loughlin (9:42:28) i el suec Morgan Lindqvist (9:43:45).

Foto portada © Ultra-Trail Austràlia