Tot i nèixer fa només un any, el Club Esportiu Deporunners es va presentar en societat amb la voluntat de convertir-se el club referència del trailrunning de la comarca del Garraf. Noms il·lustres com Gisela Carrión o Mercè Guerra són els caps de files d’un club que busca potenciar també la formació i difondre el trail running arreu de la comarca, ajudant a iniciar i desenvolupar a infants en aquest món a través de la seva Escola de Trail.

NOM: Escola de Trail del Club Esportiu Deporunners

POBLACIÓ: Vilanova i la Geltrú (Garraf)

WEB: https://www.facebook.com/deporunner/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/deporunners/

CONTACTE: Tel. 669 815 244 (Pau) i 622 947 686 (Josep)

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: Per a nenes i nens d’entre 4 i 11 anys

DIES ENTRENAMENT: Oferim l’activitat extraescolar de TRAIL I ORIENTACIÓ 1 dia a la setmana, dimarts de 16:30h a 18h, des d’octubre fins al juny (seguint el calendari escolar) a l’Escola Cossetània de Vilanova, i els dijous de 17h a 18:30h a l’Escola Ginesta de Vilanova.

FUNCIONAMENT: La voluntat de l’Escola de Trail és el treball en la vessant esportiva, utilitzant aquesta activitat concreta com a base i fil conductor per a poder treballar una sèrie d’objectius paral·lels pensant en un desenvolupament molt més global dels participants.

Què fem durant l’extraescolar? JUGAR! Perquè jugar implica divertir-se i descobrir.

El joc motiva als nens. Els torna actius en el seu aprenentatge. No esperaran que algú els ensenyi quina és la millor manera per córrer, la millor manera per fer una baixada, etc. Sinó que n’aprendran pel seu compte.

Què aprenem? Aprendrem a competir, a guanyar i a perdre, a respectar el rival, a no fer trampes, a treballar en equip, etc. En definitiva, aprendran a ser millors persones. Aprendrem que l’esport és diversió.

També fem iniciació en el món de la orientació que practiquem tant a la natura com al pati de l’escola i combina de manera perfecte l’esforç físic amb el mental.

Per altra banda, i com ja hem dit, la millor manera per desenvolupar físicament als nens/es durant aquesta edat, passa per el Joc. Jugant, aprendran els fonaments del moviment.. Aprendran a fer servir el seu cos inconscientment i, mica en mica, aniran refinant els seus patrons de moviment per ser més hàbils, àgils i eficients.

ACTIVITATS:

L’escola de Trail Deporunners també programa activitats de cap de setmana tal com excursions, participació als cros escolars i curses de la zona.