Demà diumenge engegarà una nova edició de Montane® Spine® Race, la cursa més dura del Regne Unit i una de més dures i extremes del món. La brutal cursa britànica recorre, en format non-stop, les 268 milles de longitud del sender del “Pennine Way”, sortint des de Edale Station -a la riba del riu Noe- i arribant a Kirk Yetholm, a la frontera amb Escòcia. El recorregut travessa llocs amb encant com el Peak District, Cheviots, Yorkshire Dales i el Northumberland National Park. A banda de la duresa del terreny, només disposaran de cinc bases de vida al llarg dels 430 quilòmetres. Un recorregut que no estarà senyalitzat i hauran de fer servir la tecnologia GPS per orientar-se.

La novetat més destacable d’aquesta edició és que, fins ara, era permesa l’assistència externa lliure en cursa. Aquesta condició ha canviat i tothom haurà de ser totalment autosuficient i fer servir els check-points del recorregut per dormir i avituallar-se convenientment.

La prova, que celebrarà la seva setena edició, tindrà a la línea de sortida fins a 143 corredors provinents de 19 països. Entre els favorits hi haurà el txec Pavel Paloncy –vencedor de les edicions 2014 i 2015-, l’irlandès Eoin Keith –guanyador al 2016 i posseïdor de l’actual rècord The Spine Race amb un temps de 95h23’18”-, el britànic Tom Hollins -sorprenent guanyador de l’edició passada- i l’italià Oliviero Bosatelli, vencedor de Tor des Geants 2016.

El pallarès Eugeni Roselló també estarà entre els favorits i torna a la prova britànica després d’aconseguir la victòria al 2013 i una tercera posició en l’edició passada, esperant ampliar la nòmina de finishers catalans d’aquest brutal desafiament: Joel Jaile (2014), Esteve Gaona (2016), Tomàs Zapata (2017), Oriol Borràs (2017), Jordi Costa (2017), Enric Sabaté (2017) i Josep Maria Cabanas (2017).

Foto portada: (c) Montane Spine Race


Tom Hollins guanya de forma sorprenent The Spine Race. Eugeni Roselló tercer