Aquest passat diumenge 18 d’agost va tenir lloc a Alp la tercera prova de la Copa Catalana de curses verticals FEEC d’aquesta temporada. Aquesta prova es la cursa vertical de més participació a Catalunya, així ho ha estat sent els últims tres anys. En aquesta edició s’han aplegat uns 200 corredors apart de les categories infantils.

El dia es presentava amb una bona temperatura i un sol radiant que faria de la prova uns bons ingredients per gaudir de la muntanya.

El recorregut com cada any puja des de la bonica població d’Alp el cim de la Tosa de 2537m. En total 7,5km de distància i 1400m de desnivell positiu. Com alguns corredors experimentats diuen, una cursa amb trams corredors i altres de força drets on convé regular les forces per tal de poder finalitzar l’exigent pala final fins al cim de la Tosa.

En aquesta edició el guanyador absolut ha estat el corredor de Capellades, Marc Sabater amb un temps de 1h00’03” que suposa record de la prova. En Marc ha demostrat la potencia física i preparació per aquest tipus de proves. L’han acompanyat al podi en Gerber Martín amb 1h01’52” i el Jordi Alís amb 1h02’42”.

A la categoria femenina s’ha endut la victòria la corredora madrilenya Fàtima de Diego amb 1h14’15”. Aquesta experimentada corredora ja havia estat la guanyadora de la edició d’enguany de l’Olla Vertical i tercera absoluta al campionat d’Espanya de km vertical. En segona i tercera posició han quedat l’Angela Castelló i la Tina Bes amb uns temps de 1h15’28” i 1h18’25”.

Cal destacar el bon temps i classificació del l’esportista Paralímpic Pol Makuri García que ha finalitzat amb un temps de 1h14’27” amb una meritòria 21a. posició. En Pol demostra el gran poder de superació que te i el potencial per les curses verticals.

A la prova hi han pres part esportistes de muntanya coneguts com l’Araceli Segarra, en Marc Pinsach, Emma Roca o la Teresa Forn.

Amb la Verticalp celebrada només queda la quarta i ultima cursa a la Vall d’en Bas amb la Vertikalm per finalitzar i decidir els guanyadors de la Copa Catalana de Curses Verticals FEEC 2019. Això no serà fins el proper 20 d’octubre.

Texte: Pere Marsé / Foto portada: ©VerticAlp