Final somiat d’una Pyrenees Stage Run amb sol, pluja i molta emoció

794

La Pyrenees Stage Run porta els corredors a explorar els seus límits al llarg de 7 dies de somni pels Pirineus. Aquest 2021, la cursa ha tingut un temps inestable que ha afegit un plus de dificultat a la cursa. Tot i això, les condicions no han estat extremes i s’han pogut disputar les 7 etapes en els seus recorreguts originals. La cinquena etapa va començar amb aigua, fred i vent per creuar la portella de Baiau, el punt més alt de la cursa, a 2700m d’altitud. Finalment, però, tant la sisena com la setena etapa han tingut un clima molt estable i els corredors han pogut gaudir del recorregut sense cap contratemps meteorològic.

Dissabte 4 de setembre, es va disputar la darrera etapa creuant el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb l’arribada final més emotiva a Salardú. Conviure durant 7 dies amb un mateix grup de persones, passant per moments difícils a la muntanya i amb un mateix objectiu, fa que les emocions estiguin a flor de pell en una arribada emotiva i festiva a parts iguals.

Finalment l’equip guanyador absolut i masculí ha estat l’equip “Tuga Canarias” (Gilberto Molina i Carmelo Gonzalez) amb 38h i 22’ totals, en 2a posició han quedat els belgues “The Ultrazzz” (Wim Debbaut, Thomas Swankaert i Kurt Dhont) amb 40h51’ i en 3a posició “The Sigobros Century” (els germans Jesús i Mario Delgado) amb 41h54’.

La categoria femenina ha estat dominada d’inici a final per les txeques Marcela Mikulecka i Petra Buresova “Runsport Team” que han acabat amb 45h23’ i una molt bona 5a posició absoluta. En segona posició han quedat les angleses Jeanette Rogers i Kerrianne Rogers (mare i filla) de l’equip “Running Holidays France” amb 56h35’.

La categoria mixta ha deixat un final inesperat amb un canvi de liderat en l’última etapa i tan sols per un minut. Els guanyadors finals han estat l’equip alemany “Black Forest” (Steffen Rothe i Kathrin Litterst) 46h19’ i la segona per l’equip polonès “BeerRunners” (Jaroslaw i Natalia Haczyk) amb 46h20’. La 3a posició, a més distància, ha estat pels holandesos “B-Running” (Bastian Mathijssen i Birgit Van Bockxmeer) amb 48h41’.

La presència d’Ian Corless ha donat un plus d’internacionalitat a la cursa que ja comença el compte enrere per un 2022 amb més participants, més emocions i més abraçades.

Foto portada: Lluis Toll