Fox Trail 2023: una joia medieval a Sant Llorenç de la Muga

888
La Fox Trail formarà part de la primera edició de l'Empordà Trail Series

La Fox Trail, organitzada per l’Associació Arrelats a la Muga, celebrarà la seva cinquena edició el proper diumenge 2 d’abril. Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) tornarà a ser l’epicentre d’una de les curses amb més estima de la comarca. Tot i tenir poc més de 250 habitants, la petita població empordanesa s’entrega en cos i ànima per a que tothom vingui a gaudir del seu rodal i se senti com a casa.

Sens dubte Sant Llorenç de la Muga és un dels pobles amb encant de Catalunya. D’origen medieval, ha sabut mantenir el seu atractiu amb el pas del temps. El nucli històric actual fou fortificat vers els segles XIV i XV, conservant avui en dia el traçat de la muralla format per quatre torres i tres portals.

El municipi està enclavat al que es coneix com “Empordà de muntanya”, ja que al estar ben a la vora de la Garrotxa (forma part de la subcomarca de l’Alta Garrotxa) té certes similituds amb la comarca veïna. Aquests trets es veuen en els recorreguts de la Fox Trail, podent córrer en una mateixa cursa per boscos propis de l’Empordà (més secs i més pedra) i boscos més garrotxins (obacs, humits, tancats, amb més corriols i rierols).

Per aquesta edició l’organització oferirà dos recorreguts, buscant alguna petita variació respecte anys anteriors per a seguir donant a conèixer els racons més desconeguts del territori. El recorregut més llarg, de 15 quilòmetres i 650 metres de desnivell positiu, visitarà les ermites de Sant Andreu i Sant Antoni, s’atansarà al pont de Riambau -a la capçalera del pantà de Boadella- i s’alçarà al Roc de la Penya com a punt més elevat de la cursa, a 481 metres d’altitud.

La modalitat més curta, de 7,5 quilòmetres i un desnivell positiu de 265 metres, transcorrerà per l’obaga dels boscos del Camí del Roc de la Penya fins a cercar la Font Freda, retornant de nou a Sant Llorenç de la Muga.

Inscripcions

Les inscripcions es podran realitzar en aquest enllaç. El preu serà de 16€ pel circuit llarg i 12€ per la modalitat més curta. Tots els participants rebran una bossa on hi constarà una samarreta d’obsequi, flyers d’informació de la Fox Trail i de Sant Llorenç de la Muga i productes variats. També hi haurà sorteig de material esportiu, carbó vegetal de Sant Llorenç de la Muga, vals descompte a botigues, vals per a sopar i altres productes.