Aitor Tomàs i Marta Paulino, reis de la UTTGN 2023

Ambdós es van emportar un triomf merescut a la prova reina, la marató. Diego Moreno i Martina Fuster aixecarien el triomf de la mitja marató, mentre que Marc Llebaria i Natàlia Bru guanyarien la modalitat més curta de 10km

787
Aitor Tomàs s'imposava en la marató UTTGN. Foto: Roger Recasens

La setena edició de l’Ultra Trail Tarragona (UTTGN) va acollir prop de 300 corredors en un cap de setmana primaveral i on el vent va ser el gran protagonista.

Una edició que va arribar amb novetats al seu programa, amb tres distàncies de 45, 21 i 10 quilòmetres per gaudir de l’entorn de la capital tarragonina. Va servir per donar llum a dues modalitats noves: la UTTGN Genuine, una cursa inclusiva i solidària per a persones amb discapacitat, i la Mini UTTGN dirigida als més petits de la casa; així com per donar visibilitat a l’Associació “Si tu pots jo també. Epilep”, dedicada a persones amb epilèpsia.

Aitor Tomàs i Marta Paulino vencen la Cala Romana

La modalitat més llarga de la UTTGN es va disputar durant la matinal de dissabte. Amb un recorregut de 45km i 1.034m de desnivell positiu va permetre visitar pobles de la comarca com El Catllar i Vilabella, coronar cims tan característics com el Sant Simplici i travessar platges amb encant com la Platja Llarga.

Aitor Tomàs va ser el nom de la jornada, imposant-se amb autoritat davant dels seus rivals i guanyant amb un extraordinari crono de 3 hores, 31 minuts i 32 segons, mentre que Lluís Aparicio i Miguel Ángel Peñalver van compartir la segona posició després de 3:49:12.

Més lluitada va ser la cursa femenina, on Marta Paulino i Katherine J. Chaplin ens van regalar un frec a frec emocionant. Paulino es va mostrar molt més forta a l’últim terç de la prova i es va alçar amb el triomf després de 4 hores, 48 ​​minuts i 10 segons. Katherine va arribar en segona posició dotze minuts després (5:00:20) mentre Covi Robles va tancar el podi femení amb 5:30:59.

Emoció a dojo en les altres distàncies

La jornada dominical es van disputar la resta de curses del programa. Al circuit CALA ROMANA, de 21km D+500m, lluitat triomf de Diego Moreno amb un temps de 1:46:00, per davant de Josselin Cabaret (1:48:52) i Luca Bonifaccio (1:49:03). Més clara va ser la victòria femenina de Martina Fuster (1.59.38), amb Sandra Bonachí (2.10.16) i Susana Castan (2.17.53) completant el podi.

El circuit TARRACO, de 10km i D+250m, va fer les delícies dels amants de les curses ràpides i explosives. Marc Llebaria (46:40) es va imposar a Andreu Sancho (48:18) i Jordi Ferré (48:35), mentre que Natàlia Bru es va emportar el triomf femení (1:06:04) per davant de Marta Riba (1: 06:44) i Gemma Arasa (1:08:23).