La Barcelona Trail Races va tornar a celebrar ahir amb èxit una nova edició. I ja van vuit, en un dels únics esdeveniments que et permeten gaudir de l’encant de córrer entre el mar i la serralada litoral, pràcticament a tocar d’una gran ciutat com és Barcelona. Una fòrmula que manté una participació fidel any rere any i que pràcticament esgota els 500 dorsals disponibles, aforament restringit per la normativa del mateix Parc.

La novetat més destacable d’aquesta edició va ser que, per primer cop, es va canviar el sentit del circuit, quedant en un traçat de 76,9km i un desnivell positiu de 2.955m. A part de fer-ho per adaptar-se a les normes de Parc de Collserola, es va aconseguir fer els trams entre avituallaments més equilibrats i que el recorregut en conjunt hagi sortit guanyant.

Canepa i de Mingo, intractables

Sens dubte, els noms propis d’aquesta edició serien els de Francesca Canepa i Aran de Mingo, brillants guanyadors de la Barcelona Trail Races 2019.

La veterana corredora italiana va debutar en la prova barcelonina amb un aclaparador triomf. Només començar es va posar al capdavant amb un ritme impossible de seguir per a les seves perseguidores, Maria Constanza i Georgina Inglavaga, guanyant amb claredat amb un temps de 9 hores, 2 minuts i 7 segonsFrancesca Canepa amplia el seu extens palmarès i tanca un any espectacular on pràcticament ha guanyat totes les proves que ha disputat.

Si el jove Alejandro Villarino va ser la gran sorpresa en l’edició de 2019, aquest any no volia ser menys. Liderant la prova des dels primers quilòmetres, les forces van aguantar fins a l’avituallament de El Papiol, on una punxada al quàdriceps el va deixar en fora de joc i l’obligaven a abandonar.

Aran de Mingo, que feia estona que estalonava a Villarino de ben a prop, es posaria al capdavant i ja no deixaria el lideratge fins a creuar la línia d’arribada situada al velòdrom d’Horta amb un temps de 7 hores, 3 minuts i 55 segons. Daniel Cazalla i Boris Vallès serien segon i tercer respectivament.

L’equip Ashi Team omple el podi en la competició per relleus

La competició per equips va tornar a ser emocionant, guanyant adeptes en les últimes edicions. Fins a 60 equips hi prenien part, compostos per dos, tres, quatre o cinc corredors.

En primer lloc va quedar l’equip masculí SUUNTO & SALOMON, amb un temps de 5h38′, que deixa un registre de rècord per a les properes edicions. En categoria mixta, el primer equip va ser l’ASHI TEAM MIX, amb un temps de 6h22’30”, i finalitzant en una meritòria tercera posició de la general. En categoria femenina, pujava al capdamunt del podi l’ASHI TEAM GIRLS, amb un temps de 7h20’38”.