La segona edició de la Garmin Team Trail, celebrada el passat cap de setmana, va complir amb les espectatives creades l’any passat i consolida el format innovador de cursa d’ultraresistència per relleus, única a la Península, on el companyerisme i el treball en equip juguen un paper molt important. 

Tot i patir alguna lleugera modificació degut a les pluges d’aquesta primavera, la segona edició també va servir per afermar un itinerari atractiu a través del cor de Catalunya. En vuit etapes relleu, els participants van recórrer els 200 quilòmetres i 5.946m de desnivell positiu que separen les poblacions de Castellar de N’Hug i Sant Cugat del Vallès, enllaçant les rutes més emblemàtiques de les comarques del Berguedà, Bages, Moianès i Vallès Occidental com el Camí dels Bons Homes, el Camí de les Ermites de Queralt, la Ruta de les Colònies del Parc Fluvial del Llobregat, la Ruta medieval de l’aigua de la Sèquia de Manresa o el Camí dels Monjos.

Punts a favor: Un cop més, destaquem la seguretat. Cada creuament de carretera regulat per un membre de seguretat, el corredor controlat via geolocalitzador, el control de material als atletes en cada punt d’inici d’etapa són aspectes que li donen un valor molt positiu.

Punts a millorar: El marcatge en alguns trams s’hauria de reforçar, sobretot en les etapes nocturnes, tot i que entenem que marcar una prova d’aquestes característiques no és gens fàcil. Esperem que el tercer any sigui el definitiu en aquest aspecte.

Inverse Team Trail, guanyadors i rècord

En quant a la competició, el equip Inverse Team Trail format per Marc Carós, Andreu Simón, Carlos Cera i David Adán van complir la seva condició de favorits completant els 203 quilòmetres entre Castellar de N’Hug i Sant Cugat del Vallès amb un temps de 17 hores 36 minuts i 30 segons, establint un nou rècord a la Garmin Team Trail.

L’equip Inverse Team Trail coronant-se campions d’aquesta edició | ©Garmin Team Trail

També de rècord va ser la participació. Fins a 515 corredors repartits en 111 equips van prendre la sortida d’aquesta segona edició, on només quatre corredors van participar en la categoria SOLO i cap d’ells va aconseguir creuar la línia d’arribada. També destacar la participació de quatre equips exclusivament femenins (Runners 42.2, Team Torru, Team Nutriland i Vacarisses Corre La Torrota), fet que creiem que pot anar en creixement si les organitzacions d’aquest tipus d’esdeveniments hi aposten clarament.

Resultats Garmin Team Trail 2018