Gemma Arenas i Sandra Sevillano, or i plata Ultra a l’europeu d’Skyrunning

Marc Ollé, quart, es queda a tant sols 5 minuts del podi, mentre que Lluis Ruiz és classifica en setena posició

304

La segona jornada dels Campionats d’Europa d’Skyrunning que es disputen a Montenegro quedarà per al record. En la modalitat SkyUltra, el combinat de la FEDME ha aconseguit un històric doblet amb l’or de Gemma Arenas i la plata de Sandra Sevillano, en una prova en què Marc Ollé ha finalitzat quart i Lluis Ruiz setè en categoria masculina

Avui dissabte era el torn de la modalitat SkyUltra. La Prokletije SkyUltra, de 50,6 km i un exigent desnivell de 4.400 m, on han participat 55 corredors d’altíssim nivell. Les corredores espanyoles han dominat l’exigent cursa des dels primers quilòmetres, prenent la capdavantera des de l’inici, unes posicions de privilegi que ja no abandonarien fins al final.

Gemma Arenas aconsegueix una nova medalla d’or, repetint metall respecte als mundials d’Itàlia de l’any passat i Sandra Sevillano fa el mateix amb la plata, convertint-se en la primera corredora que aconsegueix tres medalles de la modalitat en tres campionats d’ Skyrunning consecutius (plata 2019, or 2021 y plata 2023).

Foto: FEDME

En categoria masculina Marc Ollé ha fregat el podi, però una equivocació en el recorregut l’ha portat a perdre 5′ que l’han allunyat del tercer calaix, quedant a tant sols 40 segons de la tercera posició. Lluis Ruiz, en el debut amb el combinat nacional, ha finalitzat vuitè.

Demà diumenge la Prokletije SkyRace®, de 30 km de recorregut amb 2150 m d’ascens vertical, serà l’escenari de la disciplina SKY que tancarà aquests europeus de Skyrunning. Després de dues jornades, Espanya ja suma quatre medalles.