L’ Ultra Sud Canigou Montagne disputarà el proper 15 de juliol la seva segona edició, amb l’objectiu de consolidar-se en el calendari estiuenc de curses per muntanya. Més d’un centenar de corredors prendran la sortida des de la vila de Prats de Molló i intentaran cercar l’arribada situada al poble medieval d’Arles sur Tech.

Recorregut

L’Ultra Sud Canigou Montagne traça un itinerari en forma de “W” prenent sempre com a referència l’emblemàtic cim del Canigó (2.784 m), el punt més alt de la serralada pirinenca abans de precipitar-se fins al mar Mediterrani. El recorregut ens descobreix pobles amb encant Lamanère, el Tech, Serrallonga, Saint-Laurent-de-Cerdans i Coustouges.

La cursa, de 70 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu, toca sostre al Pic de Miquelets, situat a 1.631 metres d’altitud a cavall entre Catalunya i el Vallespir. Per tant, és una cursa que transita per paratges de mitja muntanya i que va baixant de cota per la vall del riu Tech. També corona els cims de Mont Capell (1.194 m) i Belmaig (1.281 m).

Al llarg del camí recorre llocs amb molta història, com la Torre Mir (torre de senyalització del segle XIII creada pels Reis de Mallorca), el pas per Lamanère -punt més al sud de la França continental-, les Torres de Cabrenç (antics castells del segle XI) o el passatge pel Conjurador de Serrallonga (edifici construït al segle XIX per a invocar l’ajuda divina en casos de destret).

Favorits

Tot i que el 95% dels participants és local, tindrem representació catalana amb Bernat Falomí (Club Esp.Cerdanya Pirineus), Roger Aulinas (Ski Club Camprodon), Moi Solà (Ski Club Camprodon) i Jordi Garcia.

Entre els corredors més destacats trobem a Philippe Beyly, Benjamin Langlois, Pierre Zanolin o Julien Delgard.

La seva primera edició va ser guanyada per Pau Capell després d’una bonica lluita amb el jove francès Théo Detienne, establint un temps de 7 hores i 10 minuts i 24 segons.